Direktlänk till inlägg 2 maj 2008

MÄNSKLIG PROTEKTIONISM

Av Lars-Håkan Halldin - 2 maj 2008 12:39

Kungaparet våra främsta invandre en från Tyskland/ Brasilien den andre från Frankrike 




MÄNSKLIG PROTEKTIONISM

Lyssnade i går på SVT 1 och programmet debatt ang. journalisternas roll i invandringspolitiken. Återigen den svenska enfalden stod som spön i backen. Man tar sig för pannan hur kan välutbildade människor vara så korkade.

Jag har sett invandringen på nära håll i Canada och Israel. Det finns två grundfundament som man måste ha klart för sig när man tala om invandring.

Det första är begreppet gamla landet. Varför lämnade man det? En del som emigranter det fanns ett hopp om bättre framtid på någon annan plats på jorden. Andra lämnade på grund av arbetslöshet men det som blir allt vanligare nu är på grund av våld och övergrepp.

Situationen har blivit outhärdlig i det gamla landet. Man kan inte ge familjen trygghet och en framtid i varje fall inte nu. Man letar efter en plats att fly till. Hör genom vänner och bekanta att Sverige tusen mil borta är ett ställe där man temporärt kan stanna. Till och med att sätta ned sina bopålar.

Men kom ihåg även för flyktingen, utvandraren och emigranten finns bilden av det land som sett dem födas. Bilden av barndoms stigar. Vänner man växt upp med allt detta är man villig att ge upp för att skaffa sig en bättre framtid i det nya landet.

Människor som tar beslutet att lämna gamla landet där hot och våld är vardag gör liksom Ingenjör Andrée när han kapade förtöjningar på örnen ställde sig frågan vilka kommer att följa i våra spår. Finns det en väg tillbaka?

Den som lämnar gamla landet har alltid visionen om vägen tillbaka till det gamla landet när det var som bäst.

Bryter man upp för det nya landet då är man beredd på uppoffringar det kommer att ta tid innan man etablerat sig. Man vill helst känna sig som svensk dag ett. Dessutom vill man visa det nya gästfria landet vad man går för.

Om nu någon tror att innan man lämnar en våldsam plats på jorden så har man tagit reda på begrepp som socialbyrå, arbetsförmedling, asylrätt och språkkunskaper. Den som tror att det förhåller sig så han är jävligt dum å huvudets vägnar.

99 procent kommer hit med ambitionen att göra rätt för sig och få en stolt framtid. Nya landet är en plats som skall ge dem en framtid ett jobb och trygghet. De vill visa dem i gamla landet att de lyckats! I begreppet nya landet ligger framtid och hopp.


Men när de mött svensk invandringsbyråkrati, svensk lagstiftning, hopplösheten på en flyktingförläggning då falnar bilden av det nya landet.

Dessutom kommer du från ett Muslimskt land och möter svensk skola nöjesliv kultur och traditioner blir ju krocken monumental. Det är inte så lätt att ställa om från det gamla landets kultur till nya landet. Det är en fråga om tillvänjning.

Vad skulle då invandringspolitiken bestå av jo en enda sak? Dag ett får du ett jobb nästan vilket som helst men som ryms inom ramen för svensk lagstiftning. Jobbet räcker ett år sedan behöver du inte bry dig mer. Dessa människor har ju en skaparkraft och vision för sig själva som vida överstiger svenskens. De klara skaffa sig ett jobb men ge dem rätten att ta ett.

Var skall de bo? Ja kolla Minnesota 1880 merparten var ett skandinaviskt settlement ingen talade väl om att det bodde för många svenskar där. Men det tror tusan att det inte fungerar när vissa städer är överbefolkade av invandrare utan jobb. Som inte får ta ett jobb.

Jag gladde mig igår när jag besökte en nyöppnad matbutik som ett invandrarpar startat i Ekenässjön de har den sanna pionjärandan, stolta och varma över sin nya butik. Gatan ner hittar jag min vän pizzabagaren. Åker jag till Vetlanda är ju snart varje krog ägd av en invandrare. Dessutom verkar min frisör från Bagdad där.


Vet du vad dessa företagre har gemensamt de har inte fått banklån. Varför jo de är invandrare och bankerna är så skitförnäma så till invandare lånar de inte.

Invandrarna har klanvis byggt egna kreditsystem. Dem tittar skattmasen misstänkt på en invandare med pengar det kan inte stå rätt till.

Journalister har tyvärr i barnslighet lagt sig till med en beskyddande mentalitet mot invandra man skall gulla med dem. Det är naivt. Detta är människor som ber om två saker låt oss bli svenskar och få ett jobb. Starka, stolta och framtidsinriktade. Gulliga journalister och politiker som vill ha dem som röstboskap det är det sista de är betjänta av.

Sedan till frågan vad är problemet med invandringen jo det är att de är en tillgång. De jobbar gör rätt för sig är ett föredöme för oss andra. Det finns en svensk surhet och avundsjuka så får det i till. De skall inte klara sig själva.

Bilden av svensk mänsklig protektionism är alla de tillmälen som fälldes mot de som var gästarbetare i skolbygget i Vaxholm. Det var inte vackert. Men skitaktigheten var sanktionerad ända från LO-toppen. Gillar inte LO gästarbetskraft begär inte att svensken i gemen skall älska invandrare. De gullande journalisterna tiger som muren om orden och tankarna i Vaxholm.

Jag tror inte man är så mycket på invandrarens sida mer än när det gäller att bidraga till att tidningen säljer prenumerationer och lösnummer.

De fackliga organisationernas kamp för kollektivavtalen är en del i den främlingsfientliga kampen man skall med en legal snygg fasad stänga ute. Men tyvärr det är lite samma problem med LO som med Sverigedemokraterna de har insett att invandrarna inte är ett problem utan problemet är att de är en stor tillgång. Då måste man bygga snygga legala fasader som skapar mänsklig protektionism.

Sedan som slutkläm har man flyttat tusen mil kan man nog flytta ett par hundra till som” Karl-Oskar sa då han tog sitt settlement i Kisiwaga i besittning” för att finna sin framtid.

Utvandrar invandrarna då stannar Sverige. Då måste vi på våra bara ben be dem komma tillbaka eller skaffa ny arbetskraft. Det skulle vara nyttigt att vi svenskar fick stå med mössan i hand.

Jag älskar min pizzabagare, Thai restaurang, matbutiken opch hårfrisör därför de är målmedvetna vill vara med och bygga det nya landet. Dessutom är de glada, ger service, omtanke och är billiga.


KOMMENTERA GÄRNA

Brännelund – Eksjö


Lars-Håkan Halldin

undereken@hotmail.com


KOMMENTAR

Mycker bra skrivet! Jag har arbetat med invandrare och upplevt dem precis så som du beskriver. Invandrar är en stor tillgång om vi tar hand om dem och ger dem möjligheterna.

Utan invandrarna stannar Sverige! Erling!

av erling.kes den 3 maj 2008 kl 17:25
 
 
Ingen bild

erling.kes

3 maj 2008 17:25

Mycker bra skrivet! Jag har arbetat med invandrare och upplevt dem precis så som du beskriver. Invandrar är en stor tillgång om vi tar hand om dem och ger dem möjligheterna.
Utan invandrarna stannar Sverige! Erling!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Skapa flashcards