Direktlänk till inlägg 12 juli 2009

Politik för småföretagande

Av Lars-Håkan Halldin - 12 juli 2009 10:25

Oscar Fredriksson skrev:

Intressant förslag, i samband med motionsbehandllingen inför årets riksstämma lyfta jag här i Stockholm förslaget att helt slopa arbetsgivaravgifterna för de 5-10 första anställda för att underlätta småfäretagandet och skapa möjligheter till nyanställningar. Vi driver även tydligt frågan om en reformerad arbetsrättslagstiftning som bättre anpassas till de små företagens villkor.


Mvh

Oscar Fredriksson, ordförande Kungsholmscentern och 2:e vice distriktsordförande i Stockholms stad


Min kommentar

Tipsa medlemmar och vänner om min blogg. Skriv gärna mer om vad du tycker till   undereken@hotmail.com   min brevlåda




Politik för småföretagande

Portalparagraf

Småföretagande är grunden för sysselsättning och framåtskridande. Småföretagen är den närsaltslösning som näringslivet växer och utvecklas i.


Företag är som organismer växer upp, åldras vissnar och dör bort. Det är med denna tanke som bakgrund som en intensiv småföretagarpolitik ska utvecklas.


Rekrytering av småförtagande

Rekrytering av småföretagare måste ske i tidiga åldrar. Att rekrytera människor som har den innebyggda förmågan att skapa ett företag och vara affärsman är grunden för att vi får ett framgångsrikt näringsliv med många småföretag.


Småföretagande är en fråga att hitta personer med rätt gener för att bli småföretagare. Detta är en biologisk fråga vissa människor har dessa gener och det är de som kan utveckla Sveriges småföretagande. Att utbilda till småföretagare eller affärsman går inte. Du har egenskapen medfödd. Detta går inte utbilda till.


Gymnasier och högskolor kan utbilda till administratörer av företag men aldrig företagare.


Jag menar att företagarföreningarna i kommunerna måste ansvara för att  rekryteringsprocessen av unga företagre hålls levande.


Varje företagarförening ska ha en matrikel över ungdomar med de rätta generna för att bli företagare. Dugliga ungdomar skall ha praktik och sommaranställningar hos företagare för att utveckla dem som blivande företagare. En praktikprocess där du som företagare ansvarfullt förädlar din praktikant till framgångsrik småföretagare.


Företagarföreningarna bör själva eller i samarbete med skolan starta speciella småförtagarklasser redan i grundskolans mellanstadium. Det är i tioårsåldern som generna för affärer utvecklas starkast.


Företagarföreningen har ett stort ansvar för att processen starta eget leder till framgång. Varje förening måste tillhandhålla handledare, mentorer kring två teman

  • så gjorde vi
  • vad kan vi göra för att du skall lyckas.

Från statsmaktens sida bör nystartade företag ges ett femårigt moratorium från

  • Lagen om anställningsskydd.

Ge en avtrappad befrielse från social och arbetsgivaravgifter under fem år. Befrielsen trappas av med 20 % årligen.


DDnDen lokala kapitalbildningsprocessen är kanske den

viktvigtigaste åtgärderna för att utveckla  bygdens småföretag.

det Det innebär att man i företagarföreningens regi skapar en

en ffinanskommitté där bankernas företrädare ingår.


FörFöretagarna måste våga visa tänderna mot de lokala bankerna. Banker som inte samarbetar skall inte ha småförtagarkunder. Detta skall bankdirektören och den ansvarige handläggaren ha klart för sig i kontakten med småföretagens företrädare. Misstag kostar jättelika belopp i minskad inlåning sedan ännu mer i utlåning.


En sEn stark Riksbank är en grundförutsättning för ett småföretagande som är frihandelsberoende


  •          Slopad förmögenhetskatt.
  •          Lönebildningsprocess som är trovärdig, långsiktig och skapande            av  stigande reallöner Ökade reallöner är småförtagandets livsnerv.
  •          Stabil valuta är grunden för frihandel och småförtagande
  •          Stark konkurrenskraft genom lägre inflation än omvärlden                      och ökad produktivitet.
  •          Kapitalskatten skall ses över och sänkas.
  •          Småföretagre måste få en minskad blankettbörda.
 
 
 
oscar

oscar

12 juli 2009 10:49

Intresant förslag, i samband med motionsbehandllingen inför årets riksstämma lyfta jag här i Stockholm förslaget att helt slopa arbetsgivaravgifterna för de 5-10 första anställda för att underlätta småfäretagandet och skapa möjligheter till nyanställningar. Vi driver även tydligt frågan om en reformerad arbetsrättslagstiftning som bättre anpassas till de små företagens villkor.

Mvh
Oscar Fredriksson, ordförande Kungsholmscentern och 2:e vice distriktsordförande i Stockholms stad

http://oscarfredriksson.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards