Direktlänk till inlägg 31 augusti 2009

Inser du inte att Islam snart tar över Sverige?

Av Lars-Håkan Halldin - 31 augusti 2009 11:13

Präster från medeltiden......

Kommentar från läsekretsen

Islam FÅR helt enkelt inte reformeras. Koranen är Allahs ord och dessa får människan ej ändra. Jag tror tyvärr att du är alltför optimistisk. Jag önskar så att du hade rätt, men det är önsketänkande. Se dig omkring i de muslimska länderna och läs de muslimska bloggarna. Dessutom är islam den snabbast växande religionen i världen, nu 1,5 miljarder muslimer.

av Feminix den 31 augusti 2009 kl 23:58

Min kommentar

Att det är stökigt i Muslimska delarna av världen har sin grund i att Islam är konkurrensutsatt av humanism och de kristna religionerna. Folken i dessa länder är inte dumma de inser att humanism och kristendom är långsiktigt hållbarae än deras religion. Att de muslimska Mullorna uppträder som idioter är bevis för att tiden håller på att förpassa dem till historiens skräphög.


Ett gott råd prta med din muslimske vän om vikten att kvinnan frigörs

att sharialgar är urbota dumt. Det är den kloka dialogen som gör humanismen till vinnare

Lars-Håkan Halldin



Inser du inte att Islam snart tar över Sverige?

 

Jag fick denna fråga i ett mejl. Jag tycker påståendet är fascinerande mot bakgrund av att alla kyrkor i vårt land kämpar med sin överlevnad. Även Islam har problem. Gå på fredagsbön är en plikt inte ett nöje. Man deltager där utan själsligt engagemang.


Barnen kommer hem och berättar om humanism, gifta sig fritt, bönefritt, human lagstiftning, tänka och tycka som man vill. Det är inte de stora religionerna Kristendom och Judendom som har problem det är Islam som kämpar för sin överlevnad.


Många blandar ihop terrorister med Islam. Det är grundläggande fel. Terrorism och Islam har inte med varandra och göra. Även om Islam som sådan har ett strängt förhållningssätt till många saker men urbota galenskap hyllar den inte.


Visst terroristerna vinner en och annan anhängare men vad framförallt terroristerna lyckas med det är att så tvivel inom Islam. I sin stuga tänker den sanne Islamisten detta är inte rätt de drar skam över oss och skämmer ut vår religion.


En majoritet av den unga generationen som konfronterats med modern humanism öppenhet, demokrati anser i det tysta att Islam är mossigt, föråldrat och i vissa stycken även korkat. Allt detta kämpar Islam med en inre kamp som inte är lätt att föra.


Det största hotet mot Islam idag är kvinnans frigörelse. Den processen kommer spränga religionen inifrån. Internet och andra media visar för de muslimska kvinnorna att de har rätt till frihet.


När mullorna i Afghanistan på fullt allvar menar att kvinnan skall lyda mannen då är det medeltid vi talar om. Jag förutsätter att vännen Gudrun Schyman går till storms mot denna totala galenskap.


Känn på formuleringen mannen får ha sex med sin kvinna när han har lust även om det innebär våldtäkt. Det är besinningslöst varken mer eller mindre.


Om man beskriver Islams framtida utveckling som en graf och jämför med andra religionernas utveckling kan man med rätt stor precision hävda att Islam är en religion som alla andra inom femtio år. Lämnat kvinnoförtryck, sharialagar och annan dumhet, som skapats i religionens namn bakom sig.


De unga tredje och fjärde generationens invandrare rör sig fritt mellan religionerna en del blir katoliker andra kristna vissa judar och en mycket stor del ateister.


Ramadan har vi infogat i våra högtider med lite samma innebörd som midsommar, kräftsäsongen, surströmming, halloween och julen. Den lite mer sekulariserade Islamisten köper god mat och dricker goda viner under ramadan. Folkhälsoinstitutet varna för de ohälsosamma tendenserna under denna s.k fastemånad.


Islam liksom Kristendom och Katolicism klarar inte konkurrensutsättningen mot varandra och mot det moderna samhället.


Kom ihåg att länsman och prästen under så sent som adertonhundratalet liknade mycket en oupplyst mulla och en korrupt statstjänsteman. Frikyrkorna var inte populära. Samma väg går Islam de som skapat sin egen personliga makt och samhällställning genom att stjäla Islams värderingar och ge dem en falsk innebörd kommer genom modern upplysning och humanism förlora sin ställning och dåliga inverkan på religionen och folket.


En reformerad och upplyst Islam utan korkade mullor kommer vara en tillgång i det moderna samhället. Det finns en fundering till kring detta en del tror på en levande gud andra tror på en tyst gud. Själv fördrar jag den levande Guden.

 

Brännelund - Eksjö

 

   

Lars Håkan Halldin

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se





 

 
 
Feminix

Feminix

31 augusti 2009 23:58

Islam FÅR helt enkelt inte reformeras. Koranen är Allahs ord och dessa får människan ej ändra. Jag tror tyvärr att du är alltför optimistisk. Jag önskar så att du hade rätt, men det är önsketänkande. Se dig omkring i de muslimska länderna och läs de muslimska bloggarna. Dessutom är islam den snabbast växande religionen i världen, nu 1,5 miljarder muslimer.

http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com

 
Feminix

Feminix

4 september 2009 22:38

För bara ca ett år sedan trodde jag ungefär som du att islam var en religion som alla andra. Nu har jag läst på och vet att det tyvärr inte är så. Har du läst något om islam?

http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards