Alla inlägg under september 2009

Av Lars-Håkan Halldin - 12 september 2009 10:50

Hej,


Lars-Håkan


Du tidigare bodde vi inte så långt från varnadra (20-talet år sedan, ush vad tiden går) Täby - Vaxholm. Nu är jag hemma i hem trakterna, precis som du. Jag bor i Sund, mellan Lekeryd - Aneby.


Har läst dina samhällsdebatt inlägg, med glädje, du är still going, det gillar jag. Själv är jag lagd åt dit håll med intresser för internationella konflikter, speciellt då kryddade med religion, makt politik och ekonomi. Har blivit lite små specialisera på mellan östern, utbildad, examinerad och har varit på plats en hel del. Har inga enkla förklaringar eller lösningar, men har funnits mest i Palestinska områden och folk.


På gamla dagar har jag tagit en hel del examina i religion, etik och internationella konflikter. Inte för att tjäna pengar utan för att göra det som känns bra. Vad jag gillar i dina samhällskritiska inlägg är förståelse för uto(m)förskap (som m säger) jag menar ju arbetssökande, handikappade och andra diskriminerade personerna. Detta ligger mig varmt om hjärtat, privatforskar och skriver på ett arbete om jämställdhet, där jag förlyttar fokus från att enbart vara mellan´kön även till andra diskriminerande faktorer, funktionsnivå, ålder, religion livssituation etc.


Vor kul om du hör av dig, kanske kan vi peppa och ta varandra till nya kritiska nivåer. Jag utmanade "reservbonden" Esse Pettersson i regionfrågorna några gånger, men han föll helt platt till marken med mina golvande argument. Men så är det väl med de där pratfigurerna som bara är intresserade av regionaliserad centralmakt. Jag står för andra värden, de vi en gång lärde oss på 1970-talet i regionala frågor och de står sig än!

______________

Anders


Min kommentar


God uppfostran håller över tiden det visar ditt brev. Ungslynglarna i Regeringen Reinfledt och Borg mfl har i inte fått denna grundvara via modersmjölken. De har gått och dragit för mycket. Nu återstår en sak som de inte har det är kunskapens gåva och uppfostran. Vi skall vinna slaget därför vi har bådadera.


Lars-Håkan





Av Lars-Håkan Halldin - 10 september 2009 18:04



"Du får mer att säga till om i sjukvården!"

Landstinget genomför nu en förändring som innebär att du nästa år själv får bestämma vilken vårdcentral du vill ha som din fasta punkt i vården.

Du får välja mellan vårdcentraler som godkänts och som uppfyller kraven vi ställer på vården man ska tillhandahålla. För att öka din valfrihet öppnar vi möjligheten för fler vårdgivare än landstinget att starta och driva vårdcentraler. Alternativen som du kommer att få ta ställning till blir dels landstingets olika vårdcentraler och dels sådana som drivs av andra vårdgivare. Ett val som du kommer att få göra i början på nästa år. Är du sedan inte nöjd med ditt val så byter du när du vill till en annan vårdgivare.


Med ditt val följer en vårdpeng som tillfaller din vårdcentral. Det blir därmed en direkt koppling mellan ditt val och finansieringen av vården. Storleken på vårdpengen avgörs huvudsakligen av din ålder. Ju äldre desto större belopp. Den äldsta gruppen över 80 år bär med sig mest pengar eftersom den gruppen i genomsnitt har störst vårdbehov.

Det är fortsatt en gemensam solidarisk skattefinansiering av vården som gäller. Patientavgifterna är lika, oavsett vilken vårdgivare du väljer.

Landstinget följer att man lever upp till kraven bl.a när det gäller medicinsk kvalité och på andra viktiga områden. Med vårdval styr vi mot en mera lika och jämlik vård i länet.


För mig har ett par principer varit särskilt viktiga. Den ena är att patienten/länsborna är bäst lämpade att avgöra och bedöma var man får ett bra bemötande och kvalitativt bra vård med god tillgänglighet. Den andra att skattebetalarnas pengar ska användas på effektivast möjliga sätt dvs. vi ska styra mot önskade resultat som en frisk befolkning, premiera hög kvalité och en patientsäker vård.


Vi har noga följt utvecklingen på andra håll i landet och samlat in erfarenheter så att vi inte gör om andras misstag eller medvetet bygger in brister. Det kommer årligen finnas en möjlighet att justera i Vårdval Jönköpings län.


Införandet av vårdval väcker säkert både frågor och kanske en viss osäkerhet bland patienter och personal. Något man ska ha respekt för och en ödmjuk inställning till. Det blir lite nya roller vid mötet i vården. Medborgarna får en aktivare och starkare ställning. Men också personalen stärks i sin yrkesroll att forma och utveckla vården efter medborgarnas behov. Tillsammans ger det en bättre sjukvård.


RUNE BACKLUN D

Landstingsråd för Centerpartiet


Min kommentar en lysande reform där man praktiskt tar makt från politiker och ger makten till människor. Det är decentralisering när den är som bäst.


Lars-Håkan Halldin

Av Lars-Håkan Halldin - 9 september 2009 09:49



SUKI YAKI

From Oak Lake County

Vi Smålänningar är ju Sveriges Japaner flitiga sparsamma och rättvisa. Nydanare på alla områden det är vi som bygger framtiden ur det karga men vackra landskapet. Vi har skaparen på vår sida.

Vi har satt salt Sill, Isterband, Köttbullar, Kräftor, Lax och Krösamos mm på den kulinariska agendan. Hela världen äter isterband, krösamos och köttbullar. Vi tackar världsmedborgaren och Smålänningen Ingvar Kamprad för detta.

Nu nydanar vi en av Japans heliga rätter Suki Yaki den får en Småländsk inramning. Det viktiga med denna middag den ätes på Japanskt vis med pinnar och man sörplar i skålens kant.

SUKI YAKI MIDDAG


ENTREDRINK

Kall Freixenet i vackra glas


FÖRRÄTT

Mitt förslag är tunna Laxroulader med pepparrots crème fraiche


RECEPT

6 personer

24 st. lövtunna laxroulader från kallrökt lax

1 msk pepparrots crème Fraiche till varje roulad.


Gör så här

Skär ut de lövtunna rouladerna från en kallarökt laxsida. Rulla in pepparrots crème fraiche i rouladen. Beräkna styrkan på fyllningen så den bits i mun. Lägg upp fyra roulader per person. Servera ett kallt starköl med pilsnerkaraktär till detta,


VARMRÄTT


RECEPT

6 personer

1,5 kg entrecote

6 finskurna jättestora gula lökar

6 små kuber ostmassa

1 st. salladshuvud från Kinakål vackert skuren i ringar

6 st. råa ägg

1 st. Purjolök skuren i ca 5 cm längder och sedan strimlad på längden

1 st. Gurka hyvlad på längden

2 st. burkar bambuskott’

3 hg trattkantareller

1 pkt glasnudlar

2 st. flaskor Suki Yakisås

½ liter gott kranvatten’

½ liter vitt torrt vin

Ris till sex personer helst japanris eller jasminris.


WOKSÅS

Blanda 2 flaskor Suki Yakisås med en halv liter torrt vitt vin och en halv liter gott kranvatten. Häll såsen i en Wokgryta och värm över en sprit- eller gasolbrännare tills det kokar mycket lätt.


Wokknep. Ge varje gäst en sil på ca 15 cm. Låt dem lägga köttet grönskaerna i den egna silen och sedan woka efterhand ned i såsen.


KÖTTET

Köttet består av fint skuren och väl marmorerad entrecote. Du bör gå till din charkdisk i förväg och be dem att skära köttet som skall vara lätt fruset då det skärs upp. Jätte lövtunna skivor bara några millimeter i tjocklek. Lägg up dem på ett vackert fat. Sedan får vara och en ta av köttet och Woka själv


GRÖNSAKERNA

Grönsakerna skär du upp vackert och lägger på ett stort fat. Skär dem i lämliga munsbitar. Gästerna tar för sig av grönskarna och Wokar själva


ÄGG

Knäck ett ägg till var och en i porttionsskålar. Rör om ägget med dina pinnar. Sedan när du Wokat ditt kött och din grönska rör du ner dem i skålen med ägg.


RISET

Riset är heligt i japansk tradition. Blötlägg det ena dagen. Knåda det andra och koka med iaktagande av vördnad Lägg upp riset vackert och krydda det vid bordet med japansk soya.


NUDLAR

Glasnudlarna kokar du upp som hastigast under några minuter tills de fått glaskaraktär och blivit smidiga. Gästerna tar av nudlarna och blandar med övriga ingredienser i sin äggskål.


NÅGRA ÄTKNEP

Håll upp skålen till munnen och ät med pinnarna sörpla gärna det krävs lite av det för att få in anrättningen i munnen. Ett gott humör rätt mycket vin förhöjer stämningen. Koncentrera kvällen kring ätandets problem och låt det styra samtalet. Glada tillrop förhöjer stämningen.


SNAPS

Till Suki Yaki dricker man glödgad snaps. Det innebär att du tar en halv flaska brännvin helst Renat häller det i en väl rengjord sirlig tekanna. Tillsätter 15 cl kallt gott kranvatten. Koka sedan upp tills anrättningen börjar sjuda. Serveras jättevarm i snapsglas med hög fot. Snapsen intages efter första tuggan av Suki Yakin. Om man vill kan man ropa Banzai efteråt. Vi överlevde.


BORDSVATTEN

När det gäller bordsvattnet finns inga kompromisser det är Ramlösa som gäller. Allt annat är en hädelse. Att du skulle medverka till koldioxidutsläpp mm via Ramlösan anser jag vara fjanteri det är att sila mygg och svälja Kameler i miljödebatten. Nu är det sagt också. En golfbana är en betydligt större miljöbov.


VIN

Jag anser att ett rejält Bordeuxvin är den rätta moatjén till denna måltid. Det skall vara ett påtagligt rödvin med karaktär. Lite kärvhet men ändock värme. En robust vän som läskar strupen och förgyller de främmande smakerna. Man skall känna värmen från Biscaya den friska Atlantvinden som förädlas när den drar in över landskapet. Det har samma bedårande karaktär som den franska varma kvinnans själ man vill ha mer.

Vinet liksom Biscaya är farligt och förförande. Det är som Biscaya är för ensamseglaren man måste betvinga det och man skall veta vart man är på väg. Det goda från detta landskap kan ta överhanden liksom havets farlighet….


EFTERÄTT

Har kvällen avlöpt lyckat så här långt kan man anstränga sig lite ytterligare och fritera camembert.

Köp sex små runda Camembert ostar och fritera dem i olja tills de blir vackert gyllenbruna. Servera med hjortronsylt. Kolla att osten inte är övermogen utan färsk. Övermogen ost smakar inte bra. Tyvärr så serveras detta otyg på många bättre restauranger till dyra pengar och okunniga näsor.


KAFFE MED AVEC

Ja bara svart kaffe med en god konjak sitter inte fel som avrundning på kvällen. Ha gärna tunna cigariller i beredskap som avnjutes utomhus


VEM BJUDER MAN TILL SUKI YAKI MIDDAG

Jag tror att en middag av denna typ kräver gäster som är lite nyfikna på tillvaron i stort, inte kvackelmagade utan tar det främmande köket som en utveckling av det egna jaget.

Placeringslista är alltid bra. Utgå från att alla inte är hemtama med pinnar, rått kött, grönskar som Wokas över öppen eld. Placera dina gäster så att den som sitter vid sidan om den okunnige är ett stöd i hanteringen av det nya.

Dukning skall vara på Japanskt vis stram i inget bjäfs utan en trevlig kandelaber till vita dukar och servetter. Ett tips servett plus en haklapp i linne sitter inte fel. För nybörjaren med Suki Yaki spiller ofelbart på sig


KONVERSATIONEN

I och med att maten är okänd för de flesta löser sig samtalet självt. Efter vin och glödgad snaps brukar glädjen och nyfikenheten stå högt i tak. Suki Yaki inbjuder till mycket vin så lite Ramlösa som bordsvatten är inte helt fel.

Men den strama inramningen på Japanskt vis innebär att man har ett värdigt uppförande det är hjärtat, hjärnan och själen som styr samtalet inte vinet. En diskussion kring rättvisa etik och värden som skapar ett gott samhälle är inte fel. Hur förverkligar vi tanken vi som är i jobb ger till dem som inte är i jobb på ett rättvist sätt.


Ha en lyckad kväll

Smaklig måltid

Av Lars-Håkan Halldin - 8 september 2009 17:51

Klipp ur Smålandstidningen den 8 sept

DAGENS ROS TILL MIG

Dagens Ros till Lars-Håkan Halldin, Ebert Sjöberg och Bo Grapenskog som påpekar brister och orättvisor i vårt så högstående Sverige. Med all rätt ifrågasätts ofta styrande politiker. Tack för för karlar som är karlar och vågar stå upp för en alltmer vacklande samhällsbild.

Men ni andra då???

Min kommentar

Sådant värmer man känner att rättvisa, klarspråk och sanning i längden vinner,  smygande och hycklande, viskande i slutna rum  det hör det förgågna till

Lars-Håkan

Av Lars-Håkan Halldin - 8 september 2009 14:24

Hej Alla Läsare

Någon frågade mig varför gör du reklam för Österängskyrkan när du tillhör Höreda församling. Sanningen är enkel min som Christoffer Halldin gjorde sin praktik "social service" i den kyrkan. Jag kom att gilla Kyrkoherde Briland. Dessutom ligger kyrkan vackert. Ska väl erkänna jag är lite svag för ordet diakoni men inte särskilt duktig på det själv. Har genom sonen min fått intrycket att Österängskyrkan är en plats som likt den barmhätige samariern inte lämnar medmänniskor i sticket. Sådant gillarjag. Ta din fallne vän i dina händer och säga "om ingen annan älskar dig så gör jag det" Det är en del av min politiska ideologi.

Lars-Håkan Halldin

Av Lars-Håkan Halldin - 8 september 2009 13:34

Jurist - men inte trist!
Carl-Axel Petri, fd justitieminister, föreläser om sitt liv
Carl-Axel Petri har mött många spännande personer i sitt liv. I föreläsningen får vi bl a höra talas om hans liv från 1929 - året då han föddes och fram till dags datum.
Vi får också höra talas om många spännande personer, som Carl-Axel mött, bl a: Tage Erlander, Olof Palme och Torbjörn Fälldin, alla med ett gemensamt: De har varit statsministrar!
Tisdag 22 sept kl 18
Österängskyrkan
Fritt inträde!Flört


JURIST – MEN INTE TRIST

Man har bett mig – inför föredraget den 22 september – att ge några glimtar från  min mer än 50-åriga verksamhet inom svenskt samhällsliv.

Det var för mig naturligt att välja juristbanan. Det var inte bara att andra släktingar valt banan utan främst ett starkt samhällsintresse som gjorde att jag valde juristyrket. Detta intresse innebar dock inte att jag ville delta i partipolitiken. Jag har alltid haft svårt att helhjärtat engagera mig för ett partis politik Det var därför jag efter studierna valde domarbanan. Jag anade inte då att jag under hela mitt yrkesverksamma liv skulle  - som opolitisk – få arbeta med politiska frågor.

Det var väl närmast en tillfällighet att jag som ung hovrättsjurist år 1958 erbjöds att bli biträdande sekreterare i riksdagens konstitutionsutskott. Det var för en samhällsintresserad person en mycket intressant uppgift att föredra ärendena och att skriva utskottets utlåtanden. Man kom också nära riksdagsmännen och fick lära sig hur de tänkte och resonerade Det gav en god insikt i hur riksdagen fungerade.

Under de följande åren fick jag flera uppdrag som sekreterare och sedermera ordförande i olika utredningskommittéer och organ. Det var bl.a på pensions- och miljövårdsområdena. Det gjorde att jag fick en viss kontakt med statsråden. Jag erinrar mig från den tiden ett möte med dåvarande statsministern Tage Erlander, som genom  personlig auktoritet och värme fick förståelse för sina beslut. Under de här åren var jag också ledamot i Naturvårdsverkets styrelse, där en annan medlem var Torbjörn Fälldin.

1977 flyttade jag till Jönköping för att som kammarrättspresident organisera upp den nya kammarrätten. Jag trodde då att mina nära kontakter med politiker i Stockholm var på upphällningen, Inget kunde varit felaktigare. Två år senare blev jag – till min oerhörda förvåning –uppringd av Torbjörn Fälldin, som erbjöd mig att bli energiminister i den koalitionsregering som han bildat och där kärnkraftfrågan var en intern tvistefråga som skulle avgöras i en folkomröstning .Eftersom partierna hade olika uppfattningar behövde man en icke partibunden minister. Jag accepterade och fick ta tag i frågor som jag tidigare inte hade sysslat med.

Energifrågorna var ju kontroversiella och fordrade balans mellan koalitionspartierna. I mitt arbete hade jag stort stöd av Fälldin som hade stor förståelse för att kompromisser var nödvändiga. Det var meningen att jag skulle avgå efter folkomröstningen om kärnkraften men man kunde inte enas om någon annan så jag fick stanna kvar ända tills regeringen föll efter oenighet i skattefrågan 1981.

När Fälldin skulle bilda en ny regering bad han mig stanna fast nu som justitieminister. Även om jag då hade kommit in i energifrågorna kände det bättre att få syssla med juridiken, som ju är mitt yrke. Även här hade jag starkt stöd av Fälldin, som hade en imponerande förmåga att förstå hur olika åtgärder påverkade den enskilda människan. Han hade ett stort intresse för juridiska frågor.

Ett statsråds dag är fylld med föredragningar och kontakter. Man måste ha kontakter med riksdagen och även oppositionen . Oppositionsledare var vid denna tid Olof Palme – en roll som han trivdes dåligt med. I inrikespolitiska frågor var han inte lätt att ha och göra med. Han skulle ju opponera Men han var lojal och samarbetsvillig när landets intressen stod på spel som t.ex när den ryska ubåten U 137 körde på grund i Blekinge skärgård.

Regeringstiden innebar också mycket resande. Bl.a följde jag med Kungen och Drottningen på statsbesök i Kina, där vi träffade den dåvarande ledaren Deng Zau Ping och till Frankrike där den dåvarande presidenten Gicard d´Estaing var värd .Jag var också i USA där jag fick vara med på en lunch hos president Reagan i Vita huset  och i Moskva där jag träffade den sovjetiske justitieministern i Kreml och i Tiblisi.

Efter regeringstiden återgick jag till Jönköping och sedermera flyttade jag från Kammarrätten till Göta hovrätt. Men de nya regeringarna gav mig –oavsett vilken färg de hade – nya uppdrag på lagstiftningsområdet. Det gällde frågor om data och integritet, grundlagen, miljöbalken och – vilket här kan vara av särskilt intresse – statens relation till kyrkan.

Jag hade redan på 1950-talet varit sekreterare i den första utredningen om förändrade förhållanden mellan stat och kyrka. Frågan ansågs då som politiskt omöjlig. Kyrkans ledning var ganska negativ till förändringar och de politiska partierna var både sinsemellan och inbördes splittrade. Det gick inte – trots många utredningar – att komma framåt annat än i mindre frågor. I slutet av 1980-talet tog man ett nytt grepp. Jag blev ordförande i en utredning som skulle se  över den gamla och helt föråldrade kyrkolagen från 1686. Tillsammans med ett antal experter lyckades vi rensa ut en massa onödiga och tyngande regler, där flera inte hade med kyrkan att göra. Vi fick fram en kyrkolag som var anpassad till vår tid.

Nästa steg i arbetet var att kartlägga kyrkans ekonomi och att ange några tänkbara alternativ till förändringar i relationerna mellan stat och kyrka. I det arbetet hade jag hjälp av biskopen Ahrén och kyrkans förste generalsekreterare Sören Ekström.. Våra förslag väckte debatt och politikerna gjorde den bedömningen att man nu ville göra ett försök att lösa frågan.

Regeringen satte i detta läge till en parlamentarisk kyrkoberedning för att ta fram ett förslag till ändrade relationer. I den blev jag ordförande. Efter en tids arbete visade sig att efter alla utredningar och all debatt man började bli överens och vi fick till sist fram ett förslag som blev grund för den stora kyrka-.stat reformen.

Att arbeta med samhällsfrågor som jurist är inte trist. Mitt sista offentliga uppdrag –att vara ordförande i riksdagsarvodesnämnden – lämnade jag vid 77 års ålder..

CARL AXEL PETRI

Av Lars-Håkan Halldin - 6 september 2009 12:10

Klipp ur Höglandsnytt

Klipp ur Smålandstidningen



Studier på sydliga nejder

Vi lever i tider då fattiga och sjuka måste betala högre skattar än de som har jobb då passar en grupp människor som redan är väletablerade på att slå runt på skattebetalarnas pengar.


Vi kan också notera att studiestödet från landstinget är ett av de högsta i landet.


Utfallet rent ekonomiskt kan inte ifrågasättas, det är (troligen) billigare att förlägga konferensen till Barcelona än att förlägga den till Wrigstad Värdshus…


Nu kunde jag erbjudit studiedistriktet att arrangera konferensen på min loge. Jag skulle gärna lagat maten till dem, login hade jag löst på Eksjö vandrar hem.


Nu i tider med höga studieavgifter tror jag inte en resa till Sydliga nejder faller väl ut hos de som deltager i Studieförbundets studiecirklar. Några kronor billigare hade det kunnat bli, det noterar den trogne cirkeldeltagaren om de inte konfererat (Roat sig i Barcelona)


Om jag lett studiedistriktet skulle jag arrangerat billiga kurser för dem som är arbetslösa, sjuka och pensionerade i hushållsekonomi. Dessa grupper som vi överbeskattar behöver kunskap i vardags- och hushållsekonomi för att överleva Kom ihåg att varje pensionär betalar nästan 7000 kr mer om året i skatt än vad varje ledamot i studiedistriktets styrelse gör.


En bred studiekampanj till länet mjölkbönder. De kämpar idag för sin överlevnad. 1 kr mer för mjölken skulle inte varit ett dumt tema. Även kunskap i hur man väljer bättre ledamöter till Arlas styrelse skulle inte suttit fel.


 Inte nog med att Reinfeldt subventionerat dem personligen de slår runt på våra sjukvårdspengar. Allt detta får de fattiga betala genom höga skatter som är orättvisa.


Studier för de svagaste grupperna skulle istället varit min melodi. Kunskapens börda är lätt att bära men dyr att förvärva.

 

LARS HÅKAN HALLDIN 
Eksjö

Av: Redaktionen

Av Lars-Håkan Halldin - 3 september 2009 22:20




1.      STÖD MIN KANDIDATUR ATT BLI RIKSDAGSMAN!!!


          Mitt ställningstagande har förstärkts sedan Centerns distriktstyrelse i länet utan stämmobeslut sagt man vill gå upp i ett regionsamarbete med bla Östergötland. Jag säger till dig medborgare i vårt län vill du inte att vår landstingsekonomi  skall gå under och skatterna skjuta i höjden stöd min kandidatur till Riksdagen.


          Vill du ha vetenskapliga rekvisit för detta ring statrådet Tobias Kranz han har doktoret på regionbildning och blev doktor på att inte slå samman till större regioner.


          Lita på Axel Oxenstierna, mig och Tobias Kranz. Historien och vetenskapen ger oss rätt

 


Har man sagt A då får man säga B. Jag tänker ställa upp i Centerns förnominering till Riksdagsvalet 2010. Min ambition är att hamna runt 15 plats på riksdagslistan och med den plattformen göra en personvalskampanj som lyfter in mig i Riksdagen. Det finns ingen anledning att ljuga med detta ställningstagande.

Mina målgrupper


  •         Medborgare i Jönköpings Län som vill bevara Jönköpings län
  •         som ett eget län
  •         Löntagare med låga löner under 18 000 kronor per månad
  •         Lantbrukare
  •         Småföretagare
  •         Pensionärer
  •         Sjukskrivna
  •         Arbetslösa
  •         Arbetslösa ungdomar

·                 Människor med betalningssvårigheter på grund av orättvisa i skattesystemet.

2.       PROGRAMFÖRKLARING

LARS-HÅKAN HALLDIN

Jag heter Lars-Håkan Halldin har ett långt Centerpolitiskt förflutit. Har Jobbat som Riksombudsman i Ungdomsförbundet då bara det förbundet hade 58 000 medlemmar. Varit organisationssekreterare vid partiets Riksorganisation. Varit lantbruksansvarig i Sparbanken. Varit kommunfullmäktige och kommunstyrelseledamot mm under mer än 20 år.

Som seniorcenterpartist känner jag att jag har idéer och kunskap hur mitt gamla parti skall utvecklas. Älskar det kontroversiella budskapet. Smygande och hycklande är mig främmande. Folk som slickar uppåt och sparkar ned har mitt absoluta förakt.

Jag har legat sjuk i en depression under sex år och därmed slitits bort från ett aktivt yrkesliv utan en sjukdag på trettiotre år. Sjukdomen viker inte hädan så lätt. Men å andra sidan svälter jag inte, är inte döende och har två underbara barn. Så varför klaga. Även vi sjuka har demokratiska rättigheter.

 Ärligt till dig som läser detta min sjukdom är obotlig men intellektet är skarpt. Blinda och rullstolsbundna har demokratiska rättigheter i samhället även vi deprimerade har denna rätt!

Du som läser min sida funderar säkert vad är det som format en gammal mans liv för 59 år är gammalt i vårt ungdomsfixerade samhälle.


RÖTTERNA TILL MIN IDEOLOGI

 Portalparagraf

Min rätt till frihet är inte större än medmänniskan lika rätt till frihet. Demokratin och grundlagarna skall byggas med denna princip som grundvärdering

Rötterna till min politiska filosofi

Många som läst min blogg undrar vad är dina värderingar innerst inne svaret är enkelt

 Min far fick polio under andra världskriget när han var verksam i Sveriges Krigsmakt. Han drev en reparationsverkstad och beslagsindustri. Underleverantör som många andra.

'En kväll under sextiotalet när han åt en kund reparerat en cykel och han begärde 5;- för arbete och material! Då sa kunden du skall bara ha 50 öre för du är invalid och har bra bidrag från samhället.

 Från den stunden lovade jag heligt och svor inom mig en helig ed alltid bekämpa enfald, dumhet och orättvisa. Våra sociala system skall inte vara allmosor där den sjuke, arbetslöse eller pensionären skall stå med mössan i hand. Alla har under sin yrkesverksamma tid arbetat in underlaget för vårt bidragssystem genom att avstå löneutrymme.

 Jag kan aldrig medverka till att ta brödet ur munnen på min egen far. Det vore att skända hans sista vila.



 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards