Direktlänk till inlägg 1 oktober 2009

PREEM GAMLE VÄN KONSTIGT ATT DU LEVER ÄN

Av Lars-Håkan Halldin - 1 oktober 2009 13:13

Brännelund den 1 oktober 2009



PRESSMEDDELANDE



MACKEN ÄR DÖD LEVE MACKÈN

Min första arbetsplats bensinmacken i Ekenässjön rivs tror inte det är sant. Direktörerna på Preem håller på med nedläggning och våldtäkt av svensk landsbygd.


Kunderna har fått besked att de kan åka till Eksjö och tanka istället. En resa på 3,5 mil tur och retur. På den affären får Preem sälja mer bensin och släppa ut ännu  mer koldioxid i atmosfären.


Hotet mot Ekenässjön och den kringliggande landsbygden är påtagligt. Hur blir det med posten skulle inte förundra mig om de lägger ned den också. Postärenden kan göras i Vetlanda och ännu  mer koldioxid släpps ut.


Landsbygden kring Ekenässjön har problem  med täckningen på mobiler. Telia gillar inte ledningar på landsbygden och mjölkbönderna runt Ekenässjön hotas av utrotning.


Jag vet ju hur storbolagen resonerar. Man gör som Sparbanken en gång gjorde la ned lönsamma landsbygdskontor och flyttade in dem till stadens olönsamma kontor. Landsbygdens innebyggare fick surt betala de tillkortakommanden centralkontoret lyckat med i staden.


Nu upprepar Preem samma manöver man lägger ned den lönsamma stationen i Ekenässjön för att få de andra stationerna att fungera. Preem redovisar siffror och kalkyler som är fabricerade  från huvudkontoret.


Käre läsare var hittar vi en Preemstation ja tror det finns en i Eksjö, en på en bakgata i Aneby den läggs nog ned rätt snart den också. Nässjö tror jag det finns en.


Sanningen är den Preem har bestämt sig för att bara finna i städer större än 50 000 invånare och utmed större vägar som E4. Bara de inte går genom  landsbygd. Det går 8000 bilar genom Ekenässjön varje dag. Tankade ett litet fåtal på Preem i Ekenässjön var den mackens framtid garanterad. Men ingen tankar i en nedläggnings hotad mack


Jag har ett koncept till Preemcheferna starta Preem privat. Låt Macken i Ekenässjön göra det den är bra på. Sälja bensin och tillbehör som Ekenäsborna vill ha. Ni från Preem skall göra det enda ni är bra på att  raffinera bensin, köra tankbil och fylla cisternerna i Ekenässjön samt skriva räkning. Låt Preem privat hantera kundrabatter, lägg ned Preemkonceptet det är storstadsorienterat det behöver inte vi på landsbygden. 


Ni knotar men då får vi inte så mycket marginal så vi klarar oss. Tjafs och lögn.


Jag tänker ta macken i Ekenässjön som mitt politiska pionjärarbete. Här började min yrkesverksamma bana har startar min politiska kamp som blivande riksdagsman  i kampen mot orättvisor och för den hotade landsbygden.


Ur Preems ruiner skall mackén åter resa sig. Det är ett handslag jag ger till Ekenäsborna. ”I denna a mack har vi tankat sedan vi alla varit små”…..resten av texten må få Preem att rysa


Preem tänk på hur det gick för United. Airlines. Ni kan drabbas av att minska er försäljning med  50 miljoner liter  bensin om kunderna fattar att ni behandlat min gamla mack fel….kanske värt att betala. Varje förlorad kund är dyr att återvinna.




Prolog


Preem visade sig i dag från sin allra soligaste sida. Man konstaterade frankt vi skjuter på rivningen framåt i tiden. Under tiden skall macken vara stängd. Med det beslutet förhindrar de att en ny mack etableras i Ekenässjön. Sådan är småföretagarpolitiken i vårt land. När de starka kapitalintressena slår sig samman är landsbygden maktlös.


Jag berättade för radion att lägga ned Preem i Ekenässjön det är lika allvarligt som och lägga ned alla bensinmackar i Jönköping och tvinga bilisterna att tanka i Nässjö. Miljöansvar saknas helt det handlar bara om att tjäna snabba pengar. Småföretagare med ansvar är ett hot mot storkapitalet i Stockholm Vi småfolket skall klämmas åt och det rejält.


Jag har uppmanat invånarna i Jönköpings län tänk efter 'är det verkligen Preem" ni skall tanka på i fortsättningen den frågan bör alla som är kund hos Preem ställa sig.....













PRESSINBJUDAN

Från

Lars-Håkan Halldin  ©

Person med Insikt & åsikt

 

 

 

 

 

 

Till

Redaktionen

 

 

 

Ni är välkomna till Preemmacken i Ekenässjön där jag, Henry och Anders berättar om kampen för macken och hur vi skall kämpa för att en ny bensinmack skall uppstå. Kom och hör på oss och med egna  ögon se hur macken rivs av byråkraternas lakejer.

 

Vi ses vid Preemmacken i Ekenässjön i morgon den 1 oktober kl 11.00

 

 

Brännelund - Eksjö



Lars Håkan Halldin


Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards