Alla inlägg under december 2009

Av Lars-Håkan Halldin - 6 december 2009 20:14



Insändare i Skånska Dagbladet (C)


Myten om jobben

 

Jag brukart göra djupanalyser av sysselsättningssiffrorna i Sverige.  De politiska partierna brukar tala om jobbskapande politik och slår sig för bröstet vårt recept biter. Nu är jobbskatteavdraget och avskaffande av LAS saliggörande.


Den enda period som Sverige utmärkte sig för ökad sysselsättning var under rekordåren på sextiotalet. Orsaken var då som nu vår utrikeshandel. Under de åren byggde vi också nya bostäder men det gav inte rekordmånga nya jobb.


Jag kan för läsaren avslöja på strikt vetenskaplig grund den Svenska ekonomin förmåga till nya jobb netto är mellan 20-  25 tusen nya jobb per år om du mäter t.ex fyrtio år tillbaka i tiden.


En gammal sanning högkonjunkturen ger och lågkonjunkturen tar. När vi haft de allra kraftigaste uppgångarna i nya jobb har det varit ungefär 65-tusen nya jobb/år om man mäter över en högkonjunkturcykel. Något enstaka år har gett mer.


Vi närmar oss en arbetslöshet på 9 % och närmare fem hundra tusen arbetslösa.  Med en genomsnittlig nybildning på 25-tusen jobb tar det 15 år innan vi är tillbaka på 3 % arbetslöshet. Detta är sanningen besinna det. Vi står inför en lång tid av prövningar.


Den ekonomiska tillväxten är -4,6 % det innebär att en ekonomisk tillväxt på 1,5 % per år tar det tre år innan vi är tillbaka på där vi stod hösten 2008.


 De nya jobben skapas i och med att vi får en expanderande utrikeshandel. Nyckeln till detta är att svensk inflation blir lägre än omvärldens inflation. Kan vi hålla våra produktpriser tillverkningskostnader inom det svenska inflationsmålet och utpriserna på våra produkter lägre än omvärlden inflation då växer vår ekonomi. Då blir det fler jobbade timmar och nya jobb hos underleverantörerna.


Den andra delen är att avtalsrörelsen blir ansvarsfull vilket innebär att reallönerna måste öka men att den totala summan löner ligger inom ramen för inflationsmålet. Ingen lätt ekvation när inflationen på årsbasis är negativ. Lyckas inte parterna med det målet är Sverige på väg in i en nedåtgående spiral.


Inrikes handel kan bara leva på reallöneökningen netto det som löntagarkollektivet har efter att inflationen och skatten tagit sitt.


Den offentliga sektorn kan bara leva på att skattekraften växer. Utdebitera nya skatter är inte möjligt detta är ett axiom.

 

Sveriges förhållande till omvärlden styrs av TCW indexet vilken konkurrenskraft kronan har i förhållande till sina handelspartners. Det övergripande målet för ekonomisk politik är att vara så trovärdig att kronan värde i indexet sjunker till 123. En jätteuppgift. Vi måste också lära oss att om dollarna sjunker i värde är det inte liktydigt med att kronans värde på indexet förbättras. Det är endast när kronans värde av egen kraft ökar som vår ekonomi växer. Lär er detta!


Glöm begrepp som arbetskraftsinvandring vi skall trots att årskullarna som kommer ut på arbetsmarknaden minskar något ta bort en arbetslöshet på närmare fem hundra tusen arbetslösa. Stimulera så att fyrtiotalisterna går i pension vid 65 eller tidigare.


Politiskt skall vi  inte ställa grupp mot grupp vi måste hålla ihop. För att ta ett jobb behöver man inga statliga skattesubventioner det är humbug.


Brännelund - Eksjö


Lars Håkan Halldin ©


Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Av Lars-Håkan Halldin - 3 december 2009 17:26

När jag och mitt  parti kom till byn då var klokheten.....


Lyssna till Nils Ferlins dikt "När sköheten kom till byn...." Den ger min ideologiska Centerposition " the right profile" , Fritt efter Dag Hammarskjöld.


Nils Ferlin - När skönheten kom till byn



Den ideologiska vägen tillbaka


1.      Centerpartiet är Sveriges bästa Centerparti

Vi måste ideologiskt fastställa vår position centern står till vänster om folkpartiet, KD och Moderaterna. Vi står till höger om miljöpartiet soc. dem och Vänstern. Detta är vår politiska roll. Vi skall aldrig som Moderaterna leka att vi är bättre Soc. Dem än Soc. Demokraterna själva. Vi skall heller aldrig som vi gör nu leka att vi är bättre Liberaler än Liberalerna själva det är politiskt förödande.


2.       Leverera till våra kärnväljare

Hoten mot landsbygden måste avvärjas. Det gäller vägar, telefoni skolor på landsbygden mm Vi måste med näbbar och klor slåss för vår bygd. Våra väljare måste känna nu står vi upp för er. Vinna köksborddebatten.


3.       Vinna mediadebatten

Vi måste synas i media på bredden. Varje förtroendemanmåste kunna leverera en artikel eller två varje halvår till lokaltidningen . Kan vi inte det eller vill vi inte det då måste vi tänka efter om vi är lämpade för uppgiften. Framförallt inte vara svartsjuka på dem som skriver och syns i media.


4.      Vinna landsbygden & storstad

En levande landsbygd är inte hokuspokus det är lönsamma lantbruksföretag. All åkermark i produktion. Djurvälfärden utvecklas bäst hos dem som har lönsam djurproduktion. Det är centerpartiet som är den politiska nyckeln till god mat i Sverige.


Titta på den teknologi en bonde behöver idag i form av robotar maskiner mm Infrastrukturen på landsbygden måste utvecklas inte rustas ned. Man skall kunna sitta i traktorn och ringa i mobilen. Kraftledningarna på landsbygden skall vara säkra. Vägunderhållet gott.


Vi måste våga utveckla några landsbygdskolor och visa det är billigare och bättre ha skolan på landsbygden än i stan…det handlar om att våga. Det är lättare bussa ungarna från stan till landet än tvärt om.

Landsbygden är inget strövområde det är vår livsplats.


Att skapa samma centeridentitet i Djursholm, på Kungsholmen eller i Angered är vår politiska uppgift i tätort. Den goda landsbygdspolitiken behövs även i storstaden snart är stadsdelarna bortglöma i centralbyråkratarnas Sverige.. Kom ihåg en devis barn är mjuka bilar är hårda. Det är god centerpolitik i storstaden.


5.       Synas och höras i kommuner och landsting

Det är inte bara kommunalrådet som skall synas utan alla ledamöter i centergruppen skall inom sitt expertområde föra partiets talan. Genom motioner, enkla frågor, och interpellationer.


I landstingen är vi ofta huvudmän för sjukvården. Inom det fögderiet är det centern som för talan och FU – ordföranden skall vara tyst. Även i media för vi landstingets talan. Idag är bilden inte riktigt den.


6.       Centern ett EU skeptiskt parti

Vi skall ha en sund EU skepsis. En plan för vilka EU-frågor som är viktiga och vilka frågor som skall åternationaliseras. Våra medlemmar har denna skepsis starkt och vill att vi uppmärksamma och bejakar den


7.      Bryta nytt land

Centern är politiska entreprenörer med decentralismen som främsta vapen. Vår politik är att ge människorna tillbaka makten över sig själva. Det kan vara val av skola, barnomsorg, äldreomsorg vårdval. Ta makt från politikerna och ge till folket.

Inte minst integritetsfrågorna där storebror ser dig som FRA-lagen, övervakningsmekanismer av olika slag. I ett gott samhälle anger man inte varandra eller läser varandras brev. Tänk tanken STASI hade haft tillgång till FRA tanken svindlar.


Vi skall också expandera som parti den expansionen sker genom vaktslående om vår identitet. När vi skall skaffa nya medlemmar och väljare skall det vara dina och mina vänner som stöder oss. Röstar de inte på oss då utstrålar du fel centersignal till omgivningen. Rannsaka dig själv tror du själv på partiet…alla gånger…. Det är med partier som med fruar man väljer inte den bästa utan näst bästa med övertygelse hon blir den bästa….men blir hon tredje bäst eller fjärd bäst då är vi på slutande plan.  


Slutsats!

 

Jag säger som Centerns legendariske partisekreterare Gustaf Jonnergård brukade säga till mig då han undervisade mig om hur arbetsmarknadspolitiken skulle organiseras. Lars-Håkan skriv till dina medlemmar och väljare fråga vad de vill du skall göra - gör sedan som de säger!


Det är slutsatsen vi skall göra som våra väljare säger och än värre när vi gjort vad våra väljare kräver då skall vi tala om för dem det var vi Centerpartiet som levererade.


Det är detta vi måste lära oss tala om att vi har levererat det väljarna vill ha .……….

Av Lars-Håkan Halldin - 2 december 2009 17:43



MITT JULBORD


Får endast ätas efter Kalla Anka på Julafton och fram till och med annandagen.

Ja julbordet är ett utslag av frosseri. Kanske en nordisk kvarleva att äta upp sig inför den kommande vintern. Skall julbordet bli lyckat börja fixa till maten redan nu och frys in. Köp inte färdigmat det är inte mat ja gud vet vad det är…..Visst julbordet bör stämma till eftertanke. Maria hade det nog inte så vasst när hon födde Jesus i ett stall. Det var inte BB på Höglandssjukhuset i Eksjö.


Julbordets moralfråga.

I år är julbordets moralfråga skall jag äta svensk skinka. Jag tycker du skall kolla hur Tysk, Dansk eller Polsk skinka har det innan den blir julskinka. Om du anser att dessa grisar har det bättre än svenska köp då framförallt Polsk skinka. Du kanske tillhör dubbel moralisterna som säger jag ger faen i hur skinka är tillredd bara djuret är plågat minst 100-mil hemifrån. Du och dina gelikar är många.


Du kanske tillhör den glada gruppen "turister" som tagit lite bilder på plågade djur lite varstans i Europa och sedan i fyllan och villan glömt var man tagit bilderna och därför gjort fotomontage på granngården. Fy faen vad jag tycker illa om sådana människor. Dessutom är den sämsta sortens inbrottstjuvar.


Annars ring någon glad grisbonde beställ din julgris i kätten. Där får du se grisarna har bättre tillsyn än många i åldringsvården i juletid så är den bistra sanningen.


Grisen är en strikt vegetarian han äter spannmål och bökar lite i halmen. Du kan gott äta griskött det är förädlade vegetabiliska produkter. Griskött är vegetabilier när de är som bäst.


Julbordet forts... efter denna moraldrapa…

 Julbordet är en fråga om konstnärskap, duka vacker ge utryck för julens kärlek.


KONSTNÄRSKAP DUKA VACKERT.

Kandelabern som står upphöjd på bordets mitt med lila ljus som ger ett trolskt sken över bordet. Organisationen av maträtterna assiettvis som det skall ätas.


Om du kanar runt julbordet blandar allt på en tallrik, dricker öl och snaps om vart annat. Då har jag ett tips åk till närmaste pizzeria och ät en julpizza där men framförallt stanna där du hör inte hemma i Julen.


Julmusiken kan man ju tillreda själv med en modern dator man gör sin egen julskiva. Ja min favorit är Helga Natt med Jussi Björling. Han är fortfarande oslagbar. Sedan kan man ju välja lite av varje, Roger Pontare, Tommy Körberg. Sedan finns ju julklassikerna med Elvis, Bing Crosby och Frank Sinatra. Plocka fram Ludde Amstrong och Mahaila Jackson. Du får högtid i din ljudtapet.


Visst ett stort Julbord är mycket plock och spring men hjälps man åt och framförallt tar in julens högtid i familjen och de stora julfrågorna för att beröra. Du då blir bordet något man längtar till


Liten aptitretare

Lite falsk kaviar Gör en majonnäs på olivolja vatten och mycket äggula. Lite flingsalt och en nypa peppar. Mix tills du får en tjock konsistens. Blanda i mycket svart stenbitsrom tills romkaraktären dominerar. Detta är falsk Rysk Kaviar. Smakar bättre och är billigare. Källa Franska kökets stora kokbok

Till detta dricker vi porlande vin från Alsaces

 

Assiett ett

Vi börjar traditionellt men sillrundan, lite Senapssill, Löksill, Matjessill och Hemmagjord inlagd sill med stora lökringar. Liten sillpotatis.


Assiett två

Julens smörrebröd som du tillreder på en god kavring. Brer obs med äkta smör. Lägger på några skivor stark Västerbottensost. Några sillar t.ex senap, löksill. Toppar med stora lökringar från Rödlök. Källa Icaköket


Assiett tre

Lite småplock kvar på sillrundan. Egentligen en liten god räktallrik. Tag tre fyra oskalade räkor något kaviarägg

Till detta dricker man ramlösa inget annat



AVBROTT 1

Sexa med beska droppar.

Nu har du avrundat sillen Då är det dags för första avbrottet. Smörgåsbordet kräver en lugn och harmonisk mage. Nu är det dags för sillsnapsen som tas efter ätandets första fas. Det skall vara en Bäska Droppar iskall. Gärna med låg alkoholhalt under 40 %


Assiett 4

När du vilat dig 20 minuter återupptar du ätandet och går vidare på fisken. Laxen är ju en av bordet höjdpunkter. Det skall finnas flera sorter, kokt, varmrökt, kallrökt och gravad lax. Lite Hovmästarsås är det enda naturliga tillbehöret. Har du ork gör den själv. Källa Ickaköket

Till detta dricker man Ramlösa inget annat


Assiett 5

Nu kommer vi till det småvarma där Janssons frestelse intar en central plats. Prinskorven och Köttbullar. Bruna bönor är viktiga på ett julbord. Kom ihåg att vill du inte bränna vid dem så tillred dem från grunden. Koka på vattenbad. Lite sirap gnutta ättiksprit sätter det rätta touchen och bokén. För att öka bordets finess efterstekar man köttbullarna i konjak som brännes av och redes med några deciliter grädde. En riktig höjdare. Källa Ickaköket

Till detta dricker man Ramlösa inget annat

 

Avbrott två

Nu serveras kumminbrännvin eller pors allt efter behag. Magen måste nu förberedas på julbordet höjdpunkt. Vila tjugo minuter.


Assiett 6

Dopp i grytan. Detta är julbordets höjdpunkt. Skinka och stark senap. Gärna Hemgjord


Doppgrytan kräver kärlek man måste väga av doppspadets smak som ett gott vin. Ingen möda eller tid får sparas på att göra ett klassiskt gott spad som har boké av skinka, kryddor och lagerblad och sältan är perfekt.

Man doppar inte slafsigt utan det doppade brödet skall ha sin karaktär och tuggmotstånd. Källa Ickaköket

Till detta dricker man min mumma

 

Mumma Brännelund årgång 2009

½ liter stark starköl m7,5 % gärna svart ale

½ liter Julmust av bästa märke,

¼ lit av Levanders sockerdricka. Tyvärr finns den sockerdrickan bara att köpa i Levanders Lanthandel Öster om Vetlanda. Då blir mumman perfekt. Åk gärna till Levanders i sommar och köp ett lager riktig sockerdricka såsom den skall smaka. Inget E- skit i storflaska.


Julmusten köper du hos Lidls. Den skall inte vara för söt.

När vi tagit första tuggan Doppebröd och första klunken mumma då skålar vi för Julen ser varandra i ögonen känner efter var den sanna Kärleken finns. Då är det god Jul


Assiett 7

Nu kommer du till lutfisken. Lukten som bär historien om bardomens jular i sitt sköte. Den avnjutes stuvad. Var noga vid tillredningen. Använd spadet i paketet och vispgrädde till redningen smör och kryddor. Sedan dela den i småbitar och gör en himmelsk redning som fisken stuvas i.


Till lutfisk är det potatis och senap som gäller

Lutfisk ätes med eftertanke och vördnad. Lutfisken är andra orsaken till att utbringa en skål för julen i Mumma.

Till detta dricker vi min Mumma.


Assiett 8

Nu börja det bli tungt så de traditionella revbensspjällen bör tillredas på Italienskt vis. Salta peppra och stek i Smör. Ställ åt sidan gör en god italiensk sås på tomater som du löst i vatten lite hönsbuljong sambal Olek och några dl gott rödvin och lagerblad. När såsen fått sjuda och fått rätt karaktär häller du den över revbenen och sjuda under mycket svag värme. Anrättningen hålles varm med värmeljus. Orkar man så serverar man potatisgratäng till detta.


Såser är matens moder och kräver tålamod, tid, låg värme och att du litar på smaklökarna gehör. En slafsigt gjord sås förstör hela nåltiden Påssås är vid min gud förbjudit i mitt hem. Det är som att ställa sig upp och svära under julmässan något djupt skadligt.


Till detta dricker man rött flammande vin Casiliero Diablo, djävulsvin

 

Assiett 9

Julgröten behöver sin tribut den också. Gör dig besväret att göra den själv. Det som finns i affärerna är inte ätligt och inte värdigt ett julbord. Jättefina recept i ARLA-köket. Krydda upp den med lite russin, sirap och kanel efter behag.


Nr 10

Starkt svart Kaffe med varm konjak. Och cigarr.



Grande Final

Vill man riktigt höja julstämningen låter man någon i familjen deklamera Julevangeliet.


Vill man ha en uppesittarkväll framför TV så rekommenderas Julmässan från Rom. Den nuvarande Påvens julpredikan brukar vara mycket begåvad och länder även en lekman till att lyssna.


Slädparti till Julottan

Med de väder vi har nu så är ju inte slädpari till Julottan att tänka på. Men finns snön gott handlag med hästar då är släde till kyrkan pricken över I:et. Obs nykter kusk i respekt för hästen.


Några morasliska reflektioner

  1. Man blir inte tjock av smör, grädde och fett det är för mycket av det goda man blir tjock av.
  2. Man blir inte berusad av vin eller sprit. Man blir heller inte berusad av för mycket av det goda.Berusning beror på att din reptilhjärna vill bli berusad. Det är ett psykotiskt tillstånd som du kan framkalla med icke alkoholhaltiga drycker. Svaret på frågan är varför vill din reptilhjärna bli berusad. Begå handlingar som animerar från grottiden. Det är bara självransakan och träning som leder dig bort från det.
  3. Berusning går över
  4. Dumhet är obotligt och medfött.

GOD JUL!!

 

Lars Håkan Halldin ©

Av Lars-Håkan Halldin - 2 december 2009 15:16

Den ideologiska vägen tillbaka


1.      Centerpartiet är Sveriges bästa Centerparti

Vi måste ideologiskt fastställa vår position centern står till vänster om folkpartiet, KD och Moderaterna. Vi står till höger om miljöpartiet soc. dem och Vänstern. Detta är vår politiska roll. Vi skall aldrig som Moderaterna leka att vi är bättre Soc. Dem än Soc. Demokraterna själva. Vi skall heller aldrig som vi gör nu leka att vi är bättre Liberaler än Liberalerna själva det är politiskt förödande.


2.       Leverera till våra kärnväljare

Hoten mot landsbygden måste avvärjas. Det gäller vägar, telefoni skolor på landsbygden mm Vi måste med näbbar och klor slåss för vår bygd. Våra väljare måste känna nu står vi upp för er. Vinna köksborddebatten.


3.       Vinna mediadebatten

Vi måste synas i media på bredden. Varje förtroendemanmåste kunna leverera en artikel eller två varje halvår till lokaltidningen . Kan vi inte det eller vill vi inte det då måste vi tänka efter om vi är lämpade för uppgiften. Framförallt inte vara svartsjuka på dem som skriver och syns i media.


4.      Vinna landsbygden & jordbruket

En levande landsbygd är inte hokuspokus det är lönsamma lantbruksföretag. All åkermark i produktion. Djurvälfärden utvecklas bäst hos dem som har lönsam djurproduktion. Det är centerpartiet som är den politiska nyckeln till god mat i Sverige.


Titta på den teknologi en bonde behöver idag i form av robotar maskiner mm Infrastrukturen på landsbygden måste utvecklas inte rustas ned. Man skall kunna sitta i traktorn och ringa i mobilen. Kraftledningarna på landsbygden skall vara säkra. Vägunderhållet gott.


Vi måste våga utveckla några landsbygdskolor och visa det är billigare och bättre ha skolan på landsbygden än i stan…det handlar om att våga. Det är lättare bussa ungarna från stan till landet än tvärt om.

Landsbygden är inget strövområde det är vår livsplats.


Att skapa sama identitet i Djursholm, Kungsholmen eller Angered är vå uppgift i tätort. Den goda landsbygdspolitiken behövs även i storstaden. Kom ihåg en devis barn är mjuka bilar är hårda. Det är god centerpolitik i storstaden.


5.       Synas och höras i kommuner och landsting

Det är inte bara kommunalrådet som skall synas utan alla ledamöter i centergruppen skall inom sitt expertområde föra partiets talan. Genom motioner, enkla frågor, och interpellationer.


I landstingen är vi ofta huvudmän för sjukvården. Inom det fögderiet är det centern som för talan och FU – ordföranden skall vara tyst. Även i media för vi landstingets talan. Idag är bilden inte riktigt den.


6.       Centern ett EU skeptiskt parti

Vi skall ha en sund EU skepsis. En plan för vilka EU-frågor som är viktiga och vilka frågor som skall åternationaliseras. Våra medlemmar har denna skepsis starkt och vill att vi uppmärksamma och bejakar den


7.      Bryta nytt land

Centern är politiska entreprenörer med decentralismen som främsta vapen. Vår politik är att ge människorna tillbaka makten över sig själva. Det kan vara val av skola, barnomsorg, äldreomsorg vårdval. Ta makt från politikerna och ge till folket.

Inte minst integritetsfrågorna där storebror ser dig som FRA-lagen, övervakningsmekanismer av olika slag. I ett gott samhälle anger man inte varandra eller läser varandras brev. Tänk tanken STASI hade haft tillgång till FRA tanken svindlar.


Vi skall också expandera som parti den expansionen sker genom vaktslående om vår identitet. När vi skall skaffa nya medlemmar och väljare skall det vara dina och mina vänner som stöder oss. Röstar de inte på oss då utstrålar du fel centersignal till omgivningen. Rannsaka dig själv tror du själv på partiet…alla gånger…. Det är med partier som med fruar man väljer inte den bästa utan näst bästa med övertygelse hon blir den bästa….men blir hon tredje bäst eller fjärd bäst då är vi på slutande plan.  


Slutsats!

 

Jag säger som Centerns legendariske partisekreterare Gustaf Jonnergård brukade säga till mig då han undervisade mig om hur arbetsmarknadspolitiken skulle organiseras. Lars-Håkan skriv till dina medlemmar och väljare fråga vad de vill du skall göra - gör sedan som de säger!


Det är slutsatsen vi skall göra som våra väljare säger och än värre när vi gjort vad våra väljare kräver då skall vi tala om för dem det var vi Centerpartiet som levererade.


Det är detta vi måste lära oss tala om att vi har levererat det väljarna vill ha .……….

Av Lars-Håkan Halldin - 1 december 2009 13:02


Detta skall jag arbeta för om jag blir vald som riksdagsman för Jönköpings län


RÄTTVISA OCH VÄLFÄRD

  1.     Olja, bensin och kol skall fasas ut

 Det innebär att bränslen och energislag som är fossila och ger CO2 skall fasas ut ur energisystemet.

   

2.      Alternativ energi, biomassa, etanol och biogas

Det innebär att de alternativa energiskällorna från de gröna näringarna skall byggas ut. Biogasen som är en relativt komplicerad energikälla behöver samhällsplanering och infrastrukturstöd vid sin utbyggnad


3.      Ersätt skogs och lantbrukare för deras kolsänkor

 Skog och grödor är de viktigaste koldioxidsänkorna och ett arealstöd bör utgå för 

 detta.


4.      Öka beskogningen

Det innebär att skogen skall betraktas som en av de viktigaste koldioxidsänkorna i den framtida miljöpolitiken. Områden som med fördel kan beskogas skall man göra det dock ej på produktiv åkermark  


5.     Järnvägen framtiden kommunikationsmedel.

Samhällsplaneringen vad det gäller etablering av bostäder och arbetsplatser måste i mycket högre grad än nu ta sikte på att försörja järnvägens hållplatser med passagerare. Det skall vara obligatoriskt i kommunernas översikts och samhällsplanering.

   

6.     Skapa 375 000 nya jobb under 15 år.

 Ekonomins självläkande förmåga över konjunkturcyklarna är ca 25 000 nya jobb per år. Höj ribban till 35 000 per år.  


7.     Sänk skatten

Det innebär att jag anser att skattetrycket är för högt. Framförallt håller kommun och landstingskatten nå sitt absoluta maximum. Framtidens satsningar i kommuner och landsting måste tas ur skattekraftens tillväxt inte genom höjningar.

Jag anser att skatten bör sänkas inom ramen för en ansvarsfull samhällsekonomi. Skatten som stat, landsting och kommuner tar ut bör sänkas med 05 % - 1,5 % realt varje år.


8.     Skatt på skatt skall avskaffas

Det innebär att t.ex moms inte får tas ut på energiskatt. Alla sådan skatt på skatt system skall avskaffas och bakas in i momssystemet


9.      Lika skatt för alla – omfördela jobbskatteavdraget.

Samma skatt skall utgå vid lika lön, pension, sjukpenning eller arbetslöshetsersättning. Pensioner, A-kassa och sjukpenning är uppskjuten lön och den enskildes egendom som förvaltas av staten. Att behandla olika inkomstgrupper olika är ekonomisk segregation


10.     Höj nivåerna i arbetslöshetsförsäkringen

Arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring som ger inkomsttrygghet vid förlust av arbete men till arbetslöshetsförsäkringen hör också att bevara yrkeskunskap och kompetens.

  

11.     Bevara Jönköpings län som ett eget län

 Det innebär att vi ska göra länet till en egen regionkommun

 Pröva regionfrågan i en folkomröstning.


12.     Utveckla landsbygdens infrastruktur

Det innebär att skolor, bensinmackar och annan kommersiell och offentlig service skall utvecklas och bibehållas. Elledningar, telefonledningar, täckning för mobiltelefoner, bredband, och vägar skall hållas i samma skick som i tätorter 


13.      Inför ingen fis- och rapskatt

Kor och nötdjur har idisslat och gödslat i alla tider det skall inte beskattas. Gödseln skall tas till vara som gödning och råvara till biogas.


14.      All åkermark i produktion

Det innebär att grödor skall odlas på den svenska åkermarken. För att klara målet all åkermark i produktion bör vi använda lite mer åkermark till biomassa och etanol.


15.       Skapa rättvisa och konkurrenskraft för jordbruket.

De stora internationella jordbruksöverenskommelserna i WTO skall vara normgivande för hur EU:s och Sveriges jordbrukspolitik skall utformas. Lagstiftning som diskriminerar svenskt jordbruk i förhållande till övrigt jordbruk i EU skall inte vara tillåten.


16.       SÄLJ INTE UT INFRASTRUKTUREN

Statliga verksamheter som Vattenfall, elnät, vägar, broar, järnvägar, SJ, LKAB och SBAB skall behållas i statlig ägo för överskådlig tid.


Väljarnas vilja min plikt

 

Lars-Håkan Halldin

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards