Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

RUT en gång till, Soc. Dem gör närmare 15 000 människor i arbetslösa!

Av Lars-Håkan Halldin - 28 februari 2010 23:20



Soc. Dem  gör närmare 15 000 människor i arbetslösa!
Alliansregeringens beslut att införa hushållsnära tjänster är en veritabel succé. Närmar 85000 avdrag har yrkats och 200 000 människor har använt sig av tjänsten.


Hushållsnära tjänster är en viktig inkörsport till att starta eget på landsbygd och där arbetslösheten slagit hårt


Framförallt har många hushållsnära entreprenörer utfört tjänster åt åldringar där det blivit billigare för kunden än med den kommunala hemtjänsten. Genom att dessa företagare inte jobbar efter spikade tidsscheman eller regelverk vad som man får göra eller inte göra blir utfallet både bättre och mänskligare.


Styrkan är att de kan ge en kärleksfull hand eller ett samtal som den regelstyrda hemtjänsten inte förmår eller får.


I en tid då närmare en halv miljon människor är arbetslösa beslutar Socialdemokraterna att kasta ut 15000 människor i rå arbetslöshet och  där man  troligen inte har a-kassa. Detta beslut visar att Mona Sahlin är en politisk syniker som låter det egna partiets väl och ve går före den enskilde. Ok jobbar du inte med det vi vill tar vi från dig jobbet.


Tyvärr har ännu inte betongsocialismen tappet sitt grepp om Soc. Dem. Den nuvarande regeringen har ändrat många regelverk som jag ibland ställer mig frågande till men att syniskt kasta ut människor i arbetslöshet för man jobbar i icke politiskt godkända jobb det har aldrig hänt. Vi får gå ända tillbaka till Östtyskland för att hitta något likande.


Nu när vi har arbetslöshet skall vi slå vakt om arbeten som är kreativa och jobbskapande. Styrkan i tjänsterna är att ingen behöver anlita den om man inte vill. Det är en av samhällets demokratiska grundpelare.


Jag inser efter att följt den sista partikongressen med (S) att deras ev. maktövertagande inte bara handlar om byte av regering utan bestraffning av de grupper som valde fel regering förra gången. Nu skall den ekonomiska piskan svida för dem som valde fel.


Hanteringen av hushållsnära tjänster visar Soc. Dem inte lärt något. Sätt människor i arbetslöshet och sysslolöshet inom ramen för en bidragspolitik via arbetsmarknadspolitiska program är bättre än riktiga jobb.


Tyvärr är det på fler områden Socialdemokratins förnyelse gått bakåt istället för framåt. Temat för kongressen lite mindre av allt men inget nytt. Djupt beklagligt för Sverige och för hushållsnära tjänster. Det är i sak ett både okänsligt och olyckligt beslut eftersom avdraget har underlättat vardagen för väldigt många hushåll, inte minst de äldre och de arbetslösa.



Brännelund - Eksjö



Lars Håkan Halldin ©

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards