Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Lars Vilks tecknar och skriver vad han vill!

Av Lars-Håkan Halldin - 14 mars 2010 18:25


Publicerad

Höglandsnytt den 14 mars, (ob)



Kommentar:

Skrivet av: Frank Thorén Hall

Frank Thorén  Hall

Jag bara håller med dig! Bra att du säger som det är.
Jag är rädd att väldigt många inte vågar tala ut och stå upp för de demokratiska rättigheter och mänskliga rättigheter vi alla har.
Av rädsla att bli politiskt inkorrekta. (för övrigt ett uttryck jag avskyr)
Vi måste motarbeta alla försök till förtryck oavsett!

Min kommentar

Tack för det du skrivit vi har samma åsikt i denna fråga. Yttrandefriheten är kanske det starkaste och viktigaste fundamentet i svensk demokrati. Den är inte förbehållen de stora tyckarna utan det är den breda massans som skall ha rätt att uttrycka sig och tänka fritt.


Vad det gäller att vara politisk "korrekt" så vet du väl vad slavarna i den amerikanska södern sa "tänk som din herre gör då känns bojorna lättare att bära" Att vara politisk korrekt det är ofta detsamma som att sticka upp fingret känna efter vart blåser det idag. Gud vad jag ogillar sådant.


Lars-Håkan








Höglandsnytt (ob)

 




Lars Vilks tecknar och skriver vad han vill!

 


Du har också rätten att avbilda, även smäda, de gudar som olika människor tillbedjer. Även då kulturkrockar uppstår måste toleransen gå före heligheten.
 
Jag är rätt övertygad om att muslimen i allmänhet inte tycker tilltaget gagnar deras sak.
 
Har nu Allah överlevt som gud så länge klarar han nog av att överleva en avbildning som rondellhund. Jag tycker tilltaget med rondelhund har lite av tonårsstreck över sig. Jag inte slita mig från att det är andra motiv som ligger bakom mordhoten. Svåra inre religösa problem som islam har svårt att hantera.
 
Det som irriterar islams prästerskap är ting som demokrati, kvinnans frigörelse, ökad sekularisering och höjda utbildningsnivåer mm. De frågor som idag har störst sprängkraft är demokratiseringen och kvinnan frigörelse. Just de genusrelaterade frågorna håller på att slita islam i bitar.
 
Man vet att chardoren, slöjan och kvinnoförtrycket inte kan fortsätta och det är en tidsfråga innan kvinnorna går ut på gatan och kräver sina mänskliga rättigheter. Den dagen rämnar den islamska världen. 
 
Prästerskapet upplever demokratin som ett ont påfund som är en funktion av sekularisering som begränsar den makt som lokala imamer har över sina bröder och trosfränder. ( Jfr Sverige  under konventikelplakatets tid samma prästerskap här ngt mer civiliserade.)
 
I en värld där demokrati, mänskliga rättigheter och kvinnans frigörelse breder ut sig står i bjärt kontrast med vad prästerna förkunnar och hur de tolkar Koranen. Följden blir att allt fler muslimer i tysthet tar avstånd från sin tro som i prästernas tappning är felaktig.
 
Den gud vi (jag) tror på är tolerant, vis och intellektuell, dessutom har han humor. Ett påtagligt bevis för detta brukar jag anföra var utställningen Ecco Homo som visades i Uppsala domkyrka. 
 
Hade samma utställning gjorts med Muhammed som förlaga, underförstått att han var homosexuell, hade det kanske blivit krig, protester och upplopp
 
Den Muslimska världen måste revidera sina trossatser och modernisera sitt sätt att se på världen. Annars kommer det till en konfrontation inom den muslimska världen som prästerskapet är dömt att förlora. Kvinnokraft, utbildning och demokrati kommer att förpassa de intoleranta prästerna till historiens skräpkammare. Risken är att Muhammed och Allah går samma väg.
 
Dessutom är vår gudsbild så stark att han vågar låta sig skämtas med, ifrågasättas, talas med och glädjas med. I vår gudsbild är det tillåtet att missa en bön och även glömma sin gud. Han älskar oss ändock, när vi likt den förlorade sonen kommer åter.
 
Vad är den ideologiska grundkraften i religionen antingen man är muslim, jude eller kristen?  När gud förenas med din själ och du älskar din nästa såsom dig själv, då har du hittat gudsbilden. Guden har aldrig bett oss döda i hans namn, mord i Islams namn är att häda Allah värre än att anklaga Mohammed vara tex homosexuell.. 
 
Resten är utanverk. Det som händer idag runt om i vår värld har inget med kärleken till nästan att göra. Islam är inte prinsessan på ärten och skall inte skall inte behandlas så heller. De som hotar att spränga, skjuta och döda i islams namn är kriminella  brottslingar. 
 
LARS HÅKAN HALLDIN, c

Brännelund - Eksjö


Höglandsnytt (ob)

 

Av: Redaktionen





 
 
Frank Thorén Hall

Frank Thorén Hall

14 mars 2010 21:29

Jag bara håller med dig! Bra att du säger som det är.
Jag är rädd att väldigt många inte vågar tala ut och stå upp för de demokratiska rättigheter och mänskliga rättigheter vi alla har.
Av rädsla att bli politiskt inkorrekta. (för övrigt ett uttryck jag avskyr)
Vi måste motarbeta alla försök till förtryck oavsett!!

http://franksblogg.centerpartiet.net

 
Ingen bild

Anders

18 mars 2010 14:45

Hej!
Jag vill bara säga att Lars Vilks inte alls är ute efter att testa konstens gränser! Se följande artikel: http://kulturkritikern.blogspot.com/2010/03/nu-ar-vi-alla-antisemiter-och-homofober.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Skapa flashcards