Direktlänk till inlägg 22 april 2010

VILL VI GE UNGA JOBB?

Av Lars-Håkan Halldin - 22 april 2010 14:59

Publicerad

Höglandet Nu den 21 april, (ob)

Jönköpings Posten 12 maj (Ob borg)



VILL VI GE UNGA JOBB?

Skall vi avskaffa LAS lagen om anställningsskydd. Blir fler ungdomar sysselsatta då. Den som läser lagen vet att den är dispositiv vilket innebär parterna disponerar lagrummet genom avtal.


Jag har tittat på undantagslistor sett vilka som fått gå och vilka som fått stanna kvar. Jag har inte ett representativt urval. Det som trots allt slår mig man har inte, trots man kan avtala det, skyddat unga.


Problemet är inte lagen i första hand utan arbetsgivarna och de fackliga organisationerna. De har frågan i sin hand. Vill facket och arbetsgivaren anställa unga. Det är inte farligt och anställa i vårt land. Tack vare vi har kompetenta fackliga organisationer.


Jag känner det är facket och arbetsgivaren som sitter och gnuggar näsa. Ingen av parterna bryr sig om ungdomen. Jag känner också att det politiska systemet inte bryr sig. Att med skolpeng organisera praktikplatser på företag mm tror jag inte är komplicerat men man vill inte.


Vi måste inse att om fler unga får jobb i en arbetslöshetssituation då blir äldre arbetslösa. Frågan är om inte det är bättre med lite seniorarbetskraft som inte jobbar. Det går att lösa med ekonomiska överbryggningsåtgärder fram till pension.


Lägre ungdomslöner ja det kanske skulle ge en viss stabilitet på ungdomsarbetsmarknaden. Inse det är den arbetskraft som idag är sysselsatta som utför det vårt ekonomiska system behöver.  Det råder överskott på arbetskraft nämligen 451 000 personer noga räknat. Det behövs inte fler för att producera de varor och tjänster vi behöver.


Mitt ideala samhälle är att det är överskott på arbetstillfällen då blir tonen en annan från arbetsgivare och fackliga organisationer då ber man på sina bara knän kom till oss och jobba. En arbetslöshet under tre procent är idealet. Då har man rörlighet på arbetsmarknaden.


Politikerna har en övertro på att man kan fixa jobb åt unga. Detta är inte sant ingen regering sedan 1970 har haft en framgångsrik sysselsättningspolitik. Under dessa år har det bildats 25 000 nya jobb per år varken mer eller mindre. I högkonjunktur lite fler lågkonjunkturen tar tillbaka vad de god a åren gett.


Det som fattas är ekonomisk tillväxt och att vi vårdar den då får ungdomen jobb. Sedan ni gamla arbetsgivare- och fackstötar gnugga näsa lite mindre och se till att de unga får jobb. Ni just det arbetsgivar- och fackstötar äger problemet vill ni då bli det jobb men ni vill inte!


Brännelund Eksjö

Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards