Direktlänk till inlägg 26 april 2010

MIN 1:A MAJFILOSOFI

Av Lars-Håkan Halldin - 26 april 2010 10:34


De politiska partierna måste bli förkunnare och vinna själar.... för sin sak


Brännelund den1 maj 2010



MAT OCH POLITIK 1:A MAJ
Förrätt
Brännelunds Gubbröra

Ingredienser
Portioner: 4


6 ägg (hårdkokta)
5 böcklingsfiler
2 msk kaviar (gärna Kalles)
1/2 rödlök (finhackad)
1 äggula
1 msk gräslök  (finhackad)

Några mtsk Herrgårdsbrännvin


TILL SERVERING
4 skivor kavring
4 äggulor

Tillagningstid: Max 20 min  Gör så här


Hacka vitor och gulor fint. Skär böcklingen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna försiktigt.


Kantskär kavringen eller tag ut stora rundlar med t ex ett glas. Fördela gubbröran på brödet.


Toppa med en äggula och servera.

Till detta dricker vi en torr pilsner och en snaps på Norsk Linjeakvavit.


Varmrätt

Klassisk biff à la Rydberg

Ingredienser
Portioner: 4


500 g oxfilé 
6 potatisar 
1 gul lök
2 msk hackad persilja 
4 äggulor
worchestersås
riven pepparrot eller dijonsenap
smör
salt och peppar

Tillagningstid: Max 20 min

Gör så här
1. Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken.
2. Stek potatisen långsamt i 2 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti och lätt brynt utanpå. Strö persilja över. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk smör.
3. Skär köttet i cm-stora tärningar. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek hastigt i smör i en stekpanna tills tärningarna är brynta på utsidan och rosa inuti.
4. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen.
Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap.


 Till detta dricker vi en Beaujolais Patriark.


Du tycker detta är dyrt ja men lite bonuskalas skall väl vi vanliga människor ha denna dag. Du jag tror inte du får någon bonus den har säkert hamnat i andras fickor!!!!



Brännelund den 26 april 2010


KÖKSBORDSDEBATTEN

Denna dag bör diskussionen vid köksborden föras kring spännande ämnen. Låt köksbordsdebatten bli demonstrationernas efterrätt.


Jag vill inleda med att säga klart och entydigt jag har jätterespekt för arbetarnas dag. Det historiska perspektivet skall vi behålla det är arbetare, bönder och småföretagare som byggt landet.


Jag tycker inte om när borgerliga ungdomar går ut och försöker ockupera denna dag. Då visar man att man inte är torr bakom öronen och dessutom osnuten.


Inom arbetarrörelsen råder idétorka man har inte program för vår tid. Sedan finns en attityd vad far gör är alltid rätt.  Den senast framlagda budgeten visar på att idétorkan är total. "Mer åt alla orätt åt ingen" är det sammanfattande begreppet.


Vi skall även detta år komma ihåg Wanja Lundby Wedin, problemen med bonusar och annat är som är lik i lasten och som fick sin näring ur den gamla Soc. Dem regimen.


Självklart skall folk ha bra betalt för ett ordentligt jobb. Men bonusdumheten och ohemula löner i näringslivet är oacceptabelt. Den dåliga respekten för dessa ting har fött fram de konflikter vi idag har på arbetsmarknaden med strejkhot mm. Ansvaret på arbetsgivarsidan vilar tungt.


Näringslivets ledare har en uppfattning om sina egna förmåner "mer aldrig nog"

Finansindustrin och näringslivets ledare globalt har bara trissat upp sina löner till nivåer som felaktiga och samhällsskadliga. När sedan ledarna står där med företag på ruinens brant då vänder man sig till oss skattebetalare ber om hjälp. Men förmågan inse att de har förorsakat problemen genom individuell och kollektiv inkompetens det har man inte. Detta är problemets kärna.


Problemen i Grekland, Italien Portugal, Irland och Spanien är en följd av finanskrisen oansvarighet. Dumheten har stänkt över i det offentliga systemet som ramlat in spekulationsekonomins hägn.


Kom ihåg att det Svenska pensionssystemet gjorde förluster som var flera hundra miljarder. Dina och mina surt inarbetade och inbetalda pengar till våra personliga pensionskonton det var dem man slog runt med på fina gatan. Galenskap.


Jag minns när jag för några år sedan skrev om löne- och bonusproblematiken då spottade man på mig och kallade mig dum och röd. Ja tiderna ändras. Nu strider Barack Obama, Anders Borg och jag skuldra vid skuldra i den ekonomiska politiken.


Barack Obama är den som vågar tillrättavisa de fjuniga mustascherna och osnutna näsorna i finansindustrin och förklara ”the Party Is Over". Nya regler kommer som förhindrar en ny finanskris.


Finansindustrins ledare kvider som barn som bränt fingrarna. Man tar till det sista argumentet man har "vi flyttar utomlands". Låt mig slå fast av ett långt liv i finansindustrins hägn. De som trycker på tangenterna är inte speciellt attraktiva utomlands dessutom varken socialt eller intellektuellt begåvade det är sanningen.


Finansgubbarna vet mycket väl att de är beroende av pensionssystemen och att du och jag köper värdepapper. Pensionssystemen, du och jag skulle aldrig göra affärer med en finansindustri som flyttat därför de inte fick sko sig på systemet.


Ett litet avslöjande det är i pensionssystemen som de stora pengarna finns. Stiger de av systemet då faller finansindustrins "treasureavdelningar" ihop som korthus. Finansindustrin är inför moment 22. Inrätta er i ledet eller ta ert pick och pack och stick.


Framtidens finansmän och politiker är de som inser när de gör fel. Att göra fel kan vara en styrka men att inte ense man gjort fel det är farligt.

Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se


Ps

1 maj 1937 spände Picasso duken över staffliet och började måla Guernica. Viktigt att komma ihåg den absoluta galenskapen är aldrig långt borta. Guernica är ett minnesmärke över människornas ondska...glöm aldrig det...ondska kan bara utrotas med kärlek.

Ds 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards