Alla inlägg under april 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 21 april 2010 12:19

HUR KORKAD FÅR MAN BLI

Jag kan konstatera att nu är lantbrukets fiender på march igen denna gång med köttskatt. Frågar du vederbörande om importerat kött skall beläggas med köttskatt. Nej det vill de inte dessutom får man inte göra det. Det skulle anses som ett handelshiner inom EU. Följden av en köttskatt den drabbar bra svensk produktion och vi svenskar köper allt mindre svenskt kött.


Är det inte det bättre de skriver vi vill ha billigt kött från plågade djur som är uppfödda utomlands. Jordbruk är en överflödig näring.


Det är så dessa tokar ser på den näring som tar hand om städernas Fossilgas som CO2 och omvandlar den till mat, energi och skogsprodukter. Men det krävs väl att ma är tek dr för att komma upp till de dumhetsnivåer som redovisa i artiklen nedan.


Ät svensk mat skapa lika konkurrens med utlandet.


Höj utbildningskraven för examina på våra högskolor.


Lars-Håkan



Onsdag 21 april 2010

Skatt på kött och mjölk ger mindre utsläpp

Det blir sju procent mindre växthusgasutsläpp från Europas jordbruk om man lägger en klimatskatt på kött och mjölk. Det menar tre forskare från Chalmers.


Beskattning på kött ger mindre utsläpp menar forskarna.

Används dessutom frigjord mark för att odla bioenergi, kan utsläppsminskningen bli sju gånger större.
I en artikel som kommer att publiceras i vetenskapliga tidskriften Climatic Change visar forskarna Stefan Wirsenius, Fredrik Hedenus och Kristina Mohlin sina resultat.

Enligt forskarna har minskad köttkonsumtion två effekter. En i form av mindre utsläpp av metan och lustgas och en genom att mark som frigörs kan användas som bioenergiodling.


De menar att det är det svårt att beskatta utsläpp från mat och att ändrade matvanor ger större effekt. Genom att byta ut nötkött med kyckling eller nötkött mot bönor minskar utsläppen.
- I normalfallet skulle en skatt på matproduktionens utsläpp vara det bästa. Men eftersom det är nästintill praktiskt omöjligt, och effekterna av att byta bort kött och mjölk är så stora, visar vi att det kan vara väl så effektivt att lägga skatten direkt på köttet, säger Stefan Wirsenius, forskare vid institutionen för energi och miljö vid Chalmers i ett pressmeddelande.


Förslagsvis ska nötköttet som har högst utsläpp beskattas högre, följt av kyckling och svin. Enligt forskarna ska en skatt som motsvarar 60 öre/kg CO2 minska biffkonsumtionen med 14 procent.
- Det handlar inte om att tvinga människor att bli vegetarianer utan bara att styra mot en lite klimatsmartare diet, säger Stefan Wirsenius.


ATL.nu
info.atl@lrfmedia.lrf.se

Av Lars-Håkan Halldin - 20 april 2010 14:20



Publicerad

Smålandstidningen (Ob lib) den 21april.

Jönköpings Posten (Ob lib) den 22 april




ÖKA POLISENS RESURSER ATT JAGA PEDOFILER

Jag kräver nu som blivande riksdagsman att regeringen avsätter 500 miljoner kronor för att skap polisära resurser för att jaga pedofiler och liknade  nätverk. Man måste få resurser så  man kan ”patrullera” på nätet och störa aktivisterna. Alla skall veta att uppträder man i pedofilnätverk är det liktydigt med husrannsakan, häktning och senare dom.


Det avslöjas genom radio tv mm att pedofilliknande nätverk förstör unga flickors liv genom att de lockas in i nätverk av pedofilliknade karaktär. För en del år sedan uppdagades det att även Jehovas vittnen i Sverige hade inslag av pedofiler i sin verksamhet. Man avslöjade att äldste bröderna fick förgripa sig på unga flickor inom ramen för församlingens verksamhet


Det avslöjas nu runt om i världen hur företrädare för katolska kyrkan förbrutit sig mot unga barn genom bl.a pedofilliknade aktiviteter. Hela katolska kyrkan skakas i grunden. En organisation som denna kyrka måste vara obefläckad och inte ens antydan till perversiteter får finnas inom kyrkan. Skall inte Påveämbetet rämna i sina grundvalar måste Påven Ratzinger nu gå till botten med detta.


Den i dagarna avslöjade nätverket som lockar unga flickor att tjäna snabba pengar genom att leka sexslavar för väletablerade män kan inte få fortgå. Samhället måste ha en hårdhänt syn på detta. Det skall vara kriminaliserat och leda till fängelse.


Däremot skall bestraffningen ske inom grundlagens hank och stör. Ingen skall hängas ut utan rannsaka, få en rättegång, dömas och domen skall vinna laga kraft. Att som ett välkänt statsråd kräva medeltida lagstiftning för sexbrottslingar finner jag vara någon form av svenska Sharialagar som har min avsky. Min syn på grundlagarna och lagarnas principer är: den som har avtjänat sitt straff har betalat sin skuld till samhället varde därmed fri. Ingen skall få diskrimineras för att han eller hon betalat skulden till samhället.


Vi måste vara rädda om våra barn vi kan inte likt många som t.ex Jehovas vittnen och Katolska kyrkan tystat ner göra det till en inre ängelägenhet. Ogräset pedofili skall dras upp med rötterna.


Brännelund- Eksjö

 

Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Av Lars-Håkan Halldin - 18 april 2010 16:26


Publicerad

Jönköpings Posten 3 maj, (ob borg)


HEJA SVERIGE JAG TROR PÅ DIG

Jag  berättar engagerat, kunnigt och övertygande om jobben. Rätten till arbete är en frihetsfråga. Nya jobb förutsätter stark utrikeshandel, stabil valuta, självständig Riksbank.Tro på frihandelns möjligheter. Inom landet är grunden för nya jobb ökade reallöner och realt och balanserat sänkt skattetryck. Regeringar kan inte gör så mycket för jobb skall skapas mer än en politisk närsaltlösning där företagandet får utvecklas inte motarbetas med nya skatter, regler och avgifter. Vår stora utmaning är att minska arbetslösheten från 450-tusen arbetslösa till under 200-tusen. En uppgift som kräver solidaritet av alla parter. Skapa ett samhälle där vi strider skuldra vid skuldra


Klicka på länken nedan kan du se och höra min mycket spännande video i sin helhet.


HEJA SVERIGE JAG TROR PÅ DIG!9:07

Av Lars-Håkan Halldin - 16 april 2010 12:06


YOUTUBE (500) FIVE HUNDRED

Mina små videofilmer om min Centerpolitik har nu visats 500 ggr på Youtube vilket får anses som mycket bra. Jag konkurrerar väl med andra politiker. I och för sig borde filmerna visats i hundratusen ggr för budskapet är närmast bibliskt.


Lars-Håkan Halldin (C)

Av Lars-Håkan Halldin - 16 april 2010 10:48


Brännelund den 19 april 2010



Min Politiska position

Roland Björsne ställde frågan i Jönköping NU var står du i politiken Vill ge ett svar jag är djupt konservativ när det gäller våra grundlagar de skall vaktas och omhuldas. Det är de som skapar Sverige.  I äganderättsfrågor har jag också en konservativ syn. Det är därför det kommunala vetot skall gälla när uranbrytare eller naturgasexploatörer dyker upp.


Jag är liberal i frågorna om demokrati vill ta makt från politiker och ge makten till folket i t.ex folkomröstningar, val ur välfärden som vårdval och skola. Människor kan och vill bestämma över sig själva. Yttrandefrihet och religionsfrihet är något absolut. Jag avskyr när storebror sitter på din axel och vet vad du gör det gäller FRA-lag, kameror och elektroniska spår mm.


Jag hyllar principen om det sekulära samhället det skall inte stå under inflytande av präster och predikanter. Jag har däremot en djup respekt för att 90 % av svenska folket tillhör vår folkkyrka och betalar en dyr avgift till den. Någon stans finns en tro inte vetande som gör att detta fortgår år från år. Det får mig att dra slutsatsen människor i sin trosuppfattning hyllar den kristna humanismen. Om nu tron är klok avspeglar sig denna goda värdering när man utformar ett samhälle utan att inkräkta på de sekulära principerna.


Med vetskap om den finanskris som vi gått igenom är jag djupt troende centerpartist. Tagelskjorta på för finansindustrin under många år framåt. Finansindustrin är ett mellaninstitut inte strikt privat då uppdraget från oss alla medborgare att ha ett betalsystem är allmän egendom.


Samhällsplaneringen skall ta fasta på att rädda oss undan klimathoten som finns. Infrastrukturpolitiken skall knyta samman spårbunden trafik och lokalisering av bostäder och arbetsplatser. Hela Sverige skall leva. All åkermark i produktion.

Jag tycker inte om flåsig utförsäljning av statliga egendom. Självklart det som staten inte bör äga skall den inte äga. Men jag tycker att utförsäljningspolitiken är kontraproduktiv när man ser att utländska stater tar över svenska företag och driver t.ex svensk järnvägstrafik


Rättvisan sitter i ryggmärgen. Lika inför lagen få sin sak prövad i domstol. Har du betalat din skuld till samhället är du därmed fri.. Rättvisa mellan olika grupper i skattehänseende. Jobbskatteavdraget var inte rättvist. Man saknade respekten för ett grånat huvud.


Nyliberalismen som den ibland kallas dess samhällsbygge präglas av oordning och mycket egoism. Principen att var och en är sin "egen lyckas smed" hyllar jag inte. Vi måste ta varandra i handen och gemensamt bygga ett gott samhälle.


Nu tillhör det pjäsen att unga politiker torgför sina värderingar och vi gamlingar gillar det inte alltid. Roland kom ihåg vi har varit unga vi också.


Jag älskar de unga de har ett långt liv framför sig och kommer göra mycket gott. De brinner för sina uppfattningar. En brand som jag också känner hos mig. Min resa går ju trots att jag avskyr det mot sitt slut. Jag Skall göra så gott jag kan innan timglaset runnit ut som Centerpartist ”Classic.” Centern är borglighetens parti med lite hjärta till vänster det är vackert och politiskt romantiskt.

 

 

Brännelund Eksjö

 

Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Av Lars-Håkan Halldin - 16 april 2010 10:15


Publicerad

Jönköping NU den 14 april, (ob)

 
Svar till Håkan Halldins debattinlägg i Jönköping Nu den 7/4.
Det är hedrar Håkan Halldin , kandidat på Centerns riksdagslista, att han vill representera den traditionella centerlinjen och stå upp mot partietablissemanget. Skall han bli trodd måste han dock klarare ta avstånd från den nyliberala linje som förstakandidaten Annie Johansson representerar. I en insändare i Värnamo Nyheter, som citerats av Verner i Ryd i Smbt har hon exempelvis skrivit: "En anställningstrygghet som bygger på att man har företräde till sitt jobb beroende på hur länge man varit anställd är varken rättvist eller rimligt". Enligt en gamle hedersmannen Verner behandlade inte det gamla bondesamhället sina anställda lika illa. Han säger att inte den mest blåögde företagare skulle våga skriva en sådan insändare. Att be våra dagars anställda att rösta på en kandidat med sådana åsikter är ju som att be dem skära halsen av sig själva. Vilka utom de mest troende partigängarna kan rösta på en sådan kandidat?
Visst, det är inte lätt att utmana partietablissemanget. De centerrepresentanter från Jönköping som vägrat att ge stående ovationer till alliansens ledare fick utstå ilskna blickar och hånfulla kommentarer. Men skall en utmanare bli trodd måste han redovisa ett klart alternativ och ta avstånd från till exempel tokiga insändare, beslut om klartecken för uranprospektering och nya kärnkraftsreaktorer. En sådan kandidat skulle kunna framstå som en modig och ärlig utmanare.
Själv har jag gett upp hoppet om Centern och är nu medlem av Miljöpartiet. 


Av Lars-Håkan Halldin - 11 april 2010 12:30


Publicerad

Jönköping NU den 11 april, (ob)



Jag läser i tidningarna att du lämnat vår rörelse Centerpartiet. Roland, detta smärtar mig djupt. Jag har följt din politiska gärning genom åren och vet utan att skryta med dig du är intellektuell, skarp och ett hjärta på rätt ställe för småfolket. Jag brukar när jag beskriver dig säga att du är ensam lika klok som alla fullmäktigeledamöterna i Jönköpings kommunfullmäktige tillsammans. 
Du har valt att lämna partiet i frågor där vi båda är djupt kritiska. Kärnkraften där jag har synen att tio nya reaktorer får byggas som ersättning för de gamla men den samlade effekten av de nya reaktorerna skall inte vara större än de gamla tillsammans. 
Sjukförsäkringen som jag tycker inte är särskilt väl behandlad utan är organisatoriskt klumpigt. Det är fel att de som är sjuka, arbetslösa och pensionärer skall betala högre skatt än människor i arbete. I min värld har det alltid varit så att vi ger skattelättnader till sjuka, arbetslösa och pensionerade och vi som haft förmånen till ett jobb betalar lite mer. 
Ungdomsarbetslösheten är en fråga som man inte kunnat hantera men det kan inget annat parti heller. Där handlar det om ekonomisk tillväxt som inte finns därför är en genomtänkt arbetsmarknadspolitik som ger unga instegsjobb viktigt. 
Jag har valt att stanna kvar i partiet och ställer upp som seniorkandidat till riksdagen. Det är nog ingen eller få i Jönköpings län som inte vet att jag driver, utan det är rättvisa och välfärd för sjuka, pensionerade, arbetslösa och unga. 
Jag vet att i de frågor som jag är kritisk kommer jag att vinna. Jobbskatteavdraget är man redan nu på väg bort från och det handlar om att återställa skattessystemet så att pensionärer, sjuka och arbetslösa behandlas lika. 
Roland, jag törs drista mig till att säga att min, Lars-Håkan Halldins politik, är katalysatorn som gör att regeringen Reinfeldt får sitta kvar. De har ett val: genomför det jag sagt och bit i det sura äpplet eller bli bortröstade i höstens val - så enkelt är det. 
Roland, det skulle varit fantastiskt haft dig kvar i vår rörelse fått njuta av ditt skarpa intellekt och ditt kloka sätt att lösa politiska problem. Du skall veta att människor med din passion för småfolket växer inte på trän. 
Om inte annat skulle jag behövt dig för att ställa de skarpa politiska diagnoserna på sjukdomar som kan drabba politiska partier. Sedan kunde jag med skarp kirurgi skära bort det onda. Genom det konstruktiva samtalet i en skarp intellektuell miljö kan man försätta politiska berg.

Av Lars-Håkan Halldin - 10 april 2010 10:08





BRÄNNELUND  09 april, 2010 

  Lars-Håkan Halldin fd Lantbruksdirektör vid Sparbankerna berättar engagerat, kunnigt och övertygande om framtidens samhällsplanering vad det gäller vägar, järnvägar boende. Nyckeltalet i videon vi måste bo och resa mycket mer klimatsmart än nu. Halldin menar att vi kan rädda vår planet från overblickbara skador om vi nu planerar för en infrastruktur som är klimatsmart och där vi väljer bort bränslen mm som avger fossilgaser. Redan idag kan vi se att biodieslel, etanol och biogas är billigare än fossilbränslen som bensin och diesel. Det är idag det är billigt att skapa det klimatsmarta samhället för varje femårsperiod som går ökar kostnaderna exponetiellt.


Klicka på länken nedan får du se mig "live" presentera berätta om framtidens samhällsplanering.




Land mot stad hur reser vi och bor klimatsmart i framtidens samhälle

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards