Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

GRÄNS FÖR HUR MYCKTEN MAN FÅR LÅNA PÅ SITT HUS

Av Lars-Håkan Halldin - 6 maj 2010 08:49GRÄNS FÖR LÅN

Finansinspektionen föreslår en övre gräns hur mycket man får låna på sina hus. Förslaget är Fn. 85 % av ett marknadsvärde. Regeln träder i kraft prel. 1 okt.

Jag redogjorde för denna problematik för flera år sedan och fick som vanligt på skallen av fastighetsmäklare, bankfolk och blåögda politiker som inget förstått eller begripit.


Nu blir det tufft på bolånemarknaden. Vill man låna upp till markandsvärdet måste man finansiera kontantinsatsen med lån utan säkerhet. Vilket innebär högre ränta? Det nya regelverket innebär att priserna på fastigheter faller. Detta tycker jag är bra fastighetsspekulation att våra hus blir dyrare och dyrare är osunt. Ett hus skall följa inflationen till och med att tappa någon tiondedels procent mot inflationen under en längre tidsperiod.


Jag vill understryka höjs räntan som du betalar från 3 % till 6 %. Ställ dig frågan vad innebär detta. Har du ett lån på 2 milj. kr och 3 % ränta kostar detta dig brutto 60 000 om du höjer räntan till 6 % och frågar dig hur mycket lån räcker 60 000 kr i ränta till? Svaret är enkelt ca 1 milj. kronor. Här har du bilden av ett framtida fastighetsprisfall.

Kamrererna på banken sätter på sig mörka glasögon och med moralisk indignation talar om att du måste ta höjd i din ekonomi för höjda räntor. Det är skitsnack för de är bara rädda sin egen låneportfölj.

 

Mitt råd Ta höjd redan nu genom att inte delta i bankernas, fastighetsmäklarna, och byggmästarnas spekulation. Lägg underbud på fastigheterna. Det innebär bjuds en fastighet ut för 2 milj. Bjud 1,5 milj. Intressenterna i marknaden kommer få kalla fötter.

 

Frågan är Kommer räntan att höjas. Ja den borde höjas för bankerna borde stå på egna ben vid det här laget. Greklandkrisen har förändrat allt. Det går inte höja räntorna då sjunker Grekland i havet. Min slutsats är fastighetspriserna kommer att falla 25 % vilket är bra för konsumenterna. De som gynnas mest är de unga som skall in på bopstadsmarknaden. Det är bättre med låg skuldsättning än att få låna 100 % av fastighetens värde.


Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se