Alla inlägg under juni 2010

Av Lars-Håkan Halldin - 3 juni 2010 19:29



Brännelund den 5 juni



VILDSVINENS RÄTT I SAMHÄLLET

Sex små söta vildsvin har förirrat sig in i Stockholms kommun. Nu har man beslutat de skall skjutas därför de förökar sig våldsamt och utgör en olägenhet för de söta Stockholmarna. De kan böka upp Djurgården eller förstöra någon enskild tomt i Enskededalen. Kanske spatsera på Sergels Torg eller i Kungsan. Besökarna på Handelsbankens huvudkontor kan bli psykiskt störda. Som om de som ställde till finanskrisen inte redan var det.


Jägarförbundet säger inte flaska men om en snäll tillverkare av vildsvinsfällor gör en fälla som fungerar till skillnad från Jägarförbundets då skriker man i högan sky. 


Jag ställer kravet nu skall vi ha närodlade vildsvin i Stockholms kommun och stad. Mer närodlat än vildsvinsstek på Stockholms gator det är väl omöjligt uppnå. Steken promenerar nästan rakt in i stekpannan.


Jag tycker vi skall följa upp detta vildsvinsprojekt med att plantera in sex vargar på Djurgården där finns både kungens får och våra kära vildsvin att mumsa på. Sedan sägs det att vargar gillar "lushunnakött" vad det nu är? I varje fall tror jag nog att de kan bita en och annan Stockholmare i häcken och det är väl välförtjänt.


Jag ser inte att varken Röda Korset (de är väl fullt upptagna krypa till korset) Naturskyddsföreningen eller ens Fjärilarnas vänner demonstrera på Sergels Torg för Vildsvinens rätt att finnas i Stockholm.


Nej detta avslöjar dessa ofta högljudda organisationer som har synpunkter på hur vi skall organiserar verksamheten på landet, det skall finnas stenmurar, solitärträn, åkerholmar, naturvårdsreservat, vandringsleder, snälla bönder som de betraktar som bonnläppar som är mindre vetande, älg, Råddjur och varg. Om vi använder några tusen ha spannmål till bilbränsle då tar vi maten ur munnen på de fattiga. Vet ni att allemansrätten som jag hyllar förstör mer grödor till de fattiga än alla brännvinsproduktion i Sverige.


Äter vargen upp vår boskap, björnen stryker runt knutarna och vi tar fram bössan och håller dem på avstånd då kommer först Stockholmarna, sedan polisen och sist åklagaren.  Ibland känns det som om man träffade en Stockholmare det är inte hela världen men skjuta en varg som ställt till oreda då åker du i sinkarbursum.


Sedan kommer direktörerna varje år i slutet av september och dräller i våra skogar och skjuter älg. Lustig de har alltid Réunion med älgen Helge i september/ oktober. Sedan om de vet vad är fram eller bak är på en bössa är inte så noga. Men likförbannat har de direktionsmöte i skogen och vi skall hysa dem.




Samma grötrockar lyckas via Jägarorganisationerna hålla ett överskott på vildsvin så den avdragsgilla jägarkostymeringen kommer till pass fler än en gång om året. En sak börjar vi lära oss det kostar vara Stockholmare i Skogen.


Men nu när jagarförbundet, närodlat, Röda Korset, naturvårdsföreningen WWF med flera fått chansen visa sin solidaritet med viltet då blir det annat ljud i källan. Då skallar ropen på Stockholms gator skjut, utrota och skjut igen. Vildsvins troféer hänger vi upp på Stockholms fallossymbol fontänen på Sergels torg. Man kan tro att Sverige blivit en militärdiktur ledd av Naturskyddsföreningen.


Vet ni hur många vargar man kunde plantera in i Stockholm utslaget på befolkningssiffror minst femhundra. Jag lovar dig som läser detta allvarliga aktstycke i spetsen på vildsvinens utrotande i Stockholm går de främsta vargälskarna de som inte vågar köra utanför Stockholms tullar då blir de rädda för vargen och mörkrädda på kvällen. De gnyr bakom morsans kjortel vildsvin och varg bara inte i Stockholm.


Jag lyssnar på Sergels Torg inte ett rop på Vildsvinens rätt i Stockholms stad. Men i början av juli skall jag åka till kungliga huvudstaden då blir det i varje fall ett plakat på Sergels Torg Mer vildsvin och varg i huvudsta kommunen.



Brännelund - Eksjö


 


Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se


 


 

Av Lars-Håkan Halldin - 1 juni 2010 10:57

Kolla min video' klicka på rubriken nedan







MIN SMÅFÖRETAGARPOLITIK...

MYCKET VERKSTAD OCH LITE PRAT

Jag berättar på min senaste video engagerat, kunnigt och övertygande om hur vi får fler företag i Sverige.


Nya företag förutsätter stark utrikeshandel, stabil valuta, självständig Riksbank.Tro på frihandelns möjligheter. Inom landet är grunden för nya småföretag  ökade reallöner och realt och balanserat sänkt skattetryck.


Regeringar viktigaste uppgift är att inte motarbeta nybildningen av företag genom att ställa upp regelverk som ter sig oöverstigliga. Den viktigaste politiska uppgiften är att se till att frihandeln på den interna marknaden upprätthålles och att vi inte själva lägger på oss regelverk som gör att vi tappar konkurrenskraft mot import såväl som export. Vi skall inte reglera bort företagandet.


Vi politiker kan inte lagstifta om lönsamhet därför uppmanar jag dig som företagare följ det goda exemplet och "gör som den bästa tredjedelen av företagarna" då blir du framgångsrik. Den lärande processen mellan företagen är minst lika viktig som de politiska spelreglerna.


Som företagare Vårda ditt eget humankapital, var rädd om Din hälsan, ha ett rikt Familje- och Kärleksliv. Hälsa, familj och kärlek är viktiga ingredienser i företagandets närsalt.


Att vara småföretagarminister innebär att gå omkring med smörjkannan över hela det politiska fältet och smörja där det gnisslar. Reparera där det är sönder och byta ut där man inte vill förstå eller sabotera för småföretagarna.

Bla finansdepartementet har inte följt upp den goda småföretagarpolitiken utan snarare lagt ut taggtråd och fördröjt goda processer. Sådant glömmer jag inte.!!!


Lars Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till Riksdagen

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards