Direktlänk till inlägg 23 augusti 2010

Hur sköts de svenska djuren

Av Lars-Håkan Halldin - 23 augusti 2010 15:41


SVAR PÅ TAL

Till Mikael Andersen Eksjö och Eteleka Huber Bodafors

Hur sköts de svenska djuren

Jag har under ett långt tid som yrkesman i olika organisationer och då främst som lantbruksdirektör i sparbanken rest runt Sverige, Europa och världen sett hur djuren har det. Hur många nödutryckningar har jag inte varit med om där djuren haft det dåligt då ägarens hälsa eller ekonomi svajat? Jag har praktiskt genomfört djurrättsåtgärder och minskat djurens lidande det är jag stolt över.

Miljöpartiet som slår sig för bröstet och säger vi har en  hög djurrättsprofil ni är falska i denna fråga. Hade ni velat något med svensk jordbrukspolitik hade ni under den tiden ni stödde en Socialdemokratisk regering satt ned foten sagt ifrån det är det svenska jordbrukset vi skall stimulera och bevara inte importen. Men det gjorde ni inte utan motarbetade svenska brukarnas ambitioner att få svensk mat på bordet. Nu importeras sextio procent och det har skett med  miljöpartiets goda minne.

Ja har varit på tusentals gårdar. Djurvälfärden är hög i Sverige. Nu skall vi gå vidare och dra med oss Europa och sedan genom World Trade organisation Världen. Jag har ett klart genomtänkt koncept för detta inte små skenheliga slagord som miljöpartiet.

 Jag har också sett gårdar där det rått rent ut sagt misär och elände. Genom ett samarbete med bl.a djurskydd, LRF-konsult, försäkringsbolag och bank har vi rätat upp problemet i värsta fall avvecklat gården. Kom ihåg att bakom varje gård finns en människa och jag vill inte som djurrättsaktivisterna och troligen miljöpartiet bedriva människoplågeri genom lömska inbrott och annat.

 Jag vill hävda att de svenska grisgårdar är extremt välskötta. Jag vill bara undervisa er om att en gris som inte är 100 % under sin uppfödning den blir det inga priser på utan förlust. Tack vare de stora kraven på köttkvalité i slakten måste djurvälfärden vara på topp. Kom ihåg MP näringsinnehållet och energin i maten till våra grisar är bättre än det vi ger våra gamla.

Det är inne att ”bråka” med minkfarmare. En dåligt skött minkfarm försvara jag inte men den är inte med på marknaden mer än något år. Kraven på minkskinn är extremt höga och skall man kunna sälja dem på auktioner måste verksamheten vara på topp. Vad det gäller minkslakt  måste den ske med precision och vara näst intill på en hundradels sekund för att skinnet inte skall skadas.



Kycklinguppfödning börjar idag ändra karaktär det är golvuppfödda kycklingar och välfärden är stor även på detta område.

Jag vill tipsa miljöpartiet att åka till Afrika och kolla lite jordbruk där hur djuren har den med välfärden. Då är en svensk gård Hotel Sheraton. Men när ni ser sådant ser ni mellan fingrarna.

Hade det varit någon moral i djurrättsaktivisterna och miljöpartiet då hade ni skapat en lagstiftning som innebär att varor som t.ex kött som fötts upp under dåliga former utomlands inte skulle fått importeras. Kom nu inte och säg men det tycker vi det är fjantigt ni har i det tysta som stödparti till Soc.Dem i all huvudsak drivit fram en politik som syftat till minska det svensk jordbruket öka importen. I hägnet av detta har ni utåt låtsas bry er men inåt som stödparti inte gjort något för att vända denna utveckling utan kört kniven i ryggen på den svenske bonden.. Allt i hägnet att få fler politiska röster.

Jag kan förstå att min inställning mot rituell Halalslakt irriterar för jag vet att under bordet har partier och organisationer uttalat förståelse för denna rituella slaktform och sagt det skall väl ändock inte var nödvändigt att importera när vi kan göra det i Sverige.

En rak fråga till miljöpartiet kan ni tänka er att förbjuda import av rituellt Halalslaktat kött. Det gör ju inte mindre ont få halsen avskuren i Turkiet än Sverige. Jag misstänker det törs ni inte säga pip om.

Jag inbjuder miljöpartiet och länets övriga riksdagsmän/kvinnor till en rundresa här i Jönköpings län där vi skall titta på olika gårdar hur djuren har det och vad ni vill göra åt det.  Jag inbjuder även duktiga representanter för svenskt jordbruk i länet. Kl 10.00 den 10 sept. startar bussen utanför Ingarps missionskyrka välkomna. 

 

BRÄNNELUND -EKSJÖ

 

Lars-Håkan Halldin ©

Seniorkandidat till riksdagen,

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se


 
 
Ingen bild

Karl Thuresson

27 augusti 2010 12:01

"Jag vill bara undervisa er om att en gris som inte är 100 % under sin uppfödning den blir det inga priser på utan förlust."

Lögnare. Simpla lögnare.

 
Ingen bild

Karl Thuresson

27 augusti 2010 12:04

Att du inte skäms för lögnerna som hoppar ur munnen på dig. Är det värt att ljuga så förbaskat bara för att försvara djurexploatering?

 
Ingen bild

Karl Thuresson

27 augusti 2010 12:24

"Vad det gäller minkslakt måste den ske med precision och vara näst intill på en hundradels sekund för att skinnet inte skall skadas."

Herregud, vad är det du dillar om egentligen? Ljuger du här också eller är du fortfarande okunnig i hur man dödar minkar? Förresten kom det ju fram i Jordbruksverkets egna rapport efter snabbinspektionerna på minkfarmerna att ett flertal minkfarmare dödar sina minkar olagligt genom att slå dem med huvudet. Fast de rullar på, år efter år. En tredjedel hade inte ens tillstånd för sin verksamhet, fast det rullar på år efter år. 85% hade ingen berikning alls i burarna vilket lagen kräver (fast som veterinärer iofs menar inte är nog för att stimulera de stackars minkarna), men det rullar på bra ändå, år efter år. Mitt råd: gå inte till val med lögnen att det inte skulle gå att driva lönsamt jordbruk utan att bryta mot djurskyddslagen och behandla djuren illa. Det är nämligen så uppenbart felaktigt om du ex. studerar jordbruksverkets egna rapport. Finns på deras hemsida att läsa.

 
Ingen bild

Karl Thuresson

27 augusti 2010 12:26

"Kycklinguppfödning börjar idag ändra karaktär det är golvuppfödda kycklingar och välfärden är stor även på detta område."

Javisst! Endast var sjätte bryter benen pga sönderavlingen. Lysande välfärd! Eller ännu fler lögner från din sida?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards