Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Småfolket förlorare i årets val

Av Lars-Håkan Halldin - 25 september 2010 11:50

Småfolket förlorare i årets val




Vi kan klara både jobben, internationell handel, valuta, internationella relationer, skattesänkningar (rättvist) och bygga landet med utgångspunkt från småfolket - det folk som glömdes bort i detta val.


Jag vill starta en underifrån rörelse vi vanliga medlemmar börjar prata med goda socialdemokratiska vänner. Börja med en kopp kaffe i vänskap som goda grannar. Ni skall ni finna att framgångar för Sverige är värderingar som vi båda bär upp. Vi ”underdogs” betackar oss för partiledningarnas synpunkter i denna fråga. Vi fikar med vem vi vill.


Jag har analyserat valresultatet och ger Annie Johansson alla gratulationer - hon förtjänar dem väl. Hon representerar den unga generationen den nya centern som jag känner den. Det är inte Centern Classic


Orsaken till att jag inte fick någon valframgång är helt min egen. Väljarna visste vad jag stod för och valde bort det. Det är jag i och för sig stolt över - det är inte synd om mig utan om väljarna. Jag går inte i takt med centerpartiet och dess väljare. Jag har i grunden en annan ideologisk syn, där rättvisa, välfärd och fördelning har framskjutna positioner.


Jag inser att jobbskatteavdraget var ett sätt att köpa väljare och att insikten om orättvisan i systemet inte rörde väljarna i ryggen. Det skrämmer. Decentralisering är i ingen kioskvältare. Parollen är idag ”sköt dig själv och skit i andra”. Vårdvalet är det enda stora centerfrågan som vi vunnit men den var dyrköpt.


Folk som har jobb bryr sig inte om att 410 000 är arbetslösa. De ser dem snarare som ett hot -låt de arbetslösa förbli långt från arbetsmarknaden.


Resonemanget om drivkrafter till arbete känner jag en djup avsmak inför. Att ge pensionärer mindre, försämra sjukförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen och bråka med dem som har det svårt och kalla det drivkrafter, då är jag inte med. Om det som åberopats är drivkrafter, avskaffa skatten och ta bort socialförsäkringssystemet, då har man uppnått fullständiga drivkrafter, nämligen en slavliknande arbetsmarknad med skitjobb till slavlöner.


Det är för mycket egoism i systemet med politiker som sneglar på pensionärer, sjuka, arbetslösa och lågavlönade och funderar hur kan vi plocka av dem lite mer pengar? Där är roten till det onda.  


Hur går det i framtiden? Ja, jag tror att de borgerliga partierna blir lika varandra som “blåbär” och kannibalismen fortsätter.


Centerpartiet måste inse att vi inte är älskade i den borgerliga kretsen. T o m vänstern passar bättre in bland champagneglasen än kusinerna från landet, som inte först år att föra sig under kristallkonorna. Expressen kommer att driva på för ett partiledarebyte i centerpartiet med sikte på att utplåna partiet. Allt annat än Maud är för närvarande en katastrof. Det enda som gör att Centerpartiet får överleva är centerns pengar som inte får gå förlorade som smörjmedel för de andra borgerliga partierna.


Jag kommer att i fortsättningen vara medlem, det är allt. I min tankebana kommer jag att hålla vad jag skrivit. Förbehålla mig rätten att tycka vad som partiet bör höra, inte vad man vill höra.


Årets val var ett ideologiskt val mellan decentralismens läkande krafter eller centraliseringens fortsatta förstörelse av samhällsresurser. Centralismens nervgift vann än en gång.


LARS-HÅKAN HALLDIN (C)


Oberoende Centerpartist



Av: Redaktionen


































 
 
Ingen bild

staffan danielsson

25 september 2010 13:44

"avskaffa skatten och ta bort socialförsäkringssytemet"...

Vi har väl världens nästa högsta skattetryck, Lars-Håkan, och ett av de mest utvecklade socialförsäkringssystemen.

Varför är Socialdemokraternas uppfattning om skattenivå och utformning av sjukförsökring den enda rätta?

Väl kämpat i din valkampanj, tycker jag, och nära 200 röster är inte dåligt, tycker jag.

 
Lars-Håkan Halldin

Lars-Håkan Halldin

27 september 2010 13:11

Staffan

Jag inser att du dragits med i den liberalkonservativa strömmningen sjuka, arbetslösa, pensionärer skall betala de rikas vardag. Jag har förklarat detta snart hundra ggr för dig att Centern som ideologisk kraft aldrig kommer ställa sig bakom sådana propåer. Ni som gör det är avfällingar och svikare bort från den decentralistiska ideologin.

Framförallt vänder jag mig mot dumhet och humbug att sänka ersättningsnivåetrna för arbetslösa och sjuka kalla det drivkrafter då är man elak,dum och intellektuellt obegåvad.

Låt oss börja med pensionen. Om man som du och andra ser den som ett bidrag jag då är diskussionen meningslös. Men om man för ett intellektuellt resonemang som gällt i Sverige under i varje fall 40 år så är pensionsinbetlaningarna en del av lönen. Om inte pensionen betalades in då skulle löntagren få summan som lön och sedan ta en egen pensionsförsäkring. Nu har vi i stället ett mycket skeneröst system pensionsavgiften är en viss procent av lönen som inlevereras till statsverket. Upplägget är närmast genialiskt därför på den summan betlas ingen skatt utan man får uppskjuten skatt till den dag man börjar lyfta pensionen. Summan i pensionsavgift är en del av lönen som förhandlas fram mellan arbetsmarknadens parter. Det vi måste komma ihåg är att pensionsavgiften ligger inom ramen för inflationsmålet och har fått realt ökad köpkraft under 18 års tid. Det som är viktigt att komma ihåg är att pensionsavgiften inbetlas till staten och det som inte går åt inbetlas till AP-fondsystemet.

Låt mig då visa ett exempel förtaget betalar 1000 som bokföres kassa kredit pensionskonto debt. Denna transakation bokföres statskassa debet och pensioner kredit på resultaträkningen sedan inte mer något balanskonton finns inte därför statens budgetsystem är ett kontantsystem enligt gamla kontantmetoden. Ut betlada pensioner bokföres andra vägen pensionskonto debet och staskassa kredit. Blir det pengar över på pensionskontor överföres detta till ap-fonderna och vice versa om
det blir brist på pensionskontot. Denna felkonstruktion får pensionärerna dyrt betla. Alla pensionsinbetlaningar inklusive de staten gör för garnatipensioner mm skaulle betlas direkt till AP-fondsystemet. Visst AP-fonderna skulle bli kusligt likvida och frågan är om värdepapper i den omfattningen som krävs för systemet skulle kunna emmitteras på den svenska markanden. Ett altertiv vore att staten lånar ur systemet med statsobligationer.

Systemlösningen är att man räknar med att 65% av lönen kommer som pension. Alltså har de minskade kostnaderna för att inte ha ett arbete redan räknats av. Att staten sedan lånat dessa pengar och när de skall betalas tillbaka slirar finner jag ohederligt sådant kallas bedrägeri i min värld och skall vara belagt med fängelse.

Sjukförsäkringen förhåller ju sig på ett liknade sätt det är mina pengar som betalats in och de pengarna skall inte transfereas över till de rikas skuta utan komma sjuka till del.

Jag vill Erinra dig om en sak till regeringen slår sig för bröstet och säger nu har man minskat förtidspensionerna det har man inte alls nu kallas det aktivitetsstöd och det växer snabbare än vad förtidspensionerna gjorde.

Orsaken till at förtidspensioner och aktivitetsstöd är att arbetslivet vill inte ha tillbaka de utförsäkrade och sjuka. Det är inte de sjukas fel att inte arbetslivet vill ha dem. Stå och fjanta sig på gator och torg i dessa frågor och kalla det drivkrafter då är man in helvete dum å huvedets vägnar.

Det finns några drivkrafter i Svensk ekonomi som bör framhållas nr 1 är arbetssfred och ökade reallöner.
De ökade reallönerna under 18 år var de som räddade Sverige under finanskrisen. Volymen pengar i lönenra var så stor att man klarade arbetslöshetens kostnader trots att regeringen i för mig obegripliog dumhet sänkte skatten mitt i brinnande finanskris. Med motiveringen att det ökar farten i svensk ekonomi. Om man går på den grejen då har amn inte ens lsät grundkursen i ekonomi vid universitetet. Inom ramen för BNP så flyttar du 70 miljarder fråm offentlig konsumtion till privat konsumtion. Påstår sedan att ekonomin växer. Det är som du tar 70 kronor ur plånboken och lägger dem i byxfickan och sedan tror du blivit 70 kronor rikare sådant är utomordentligt korkat. Trologitvis hade pengarna genom att stå på statens bankonto stått även till kapitalmarkandens förfogande och använts mer effektivt än att petsa ut pengarna på 4, 8 miljoner personkontorn via skattelättnader. Men det fodras en viss ekonomisk insikt för att förstå sådant.

Det är alltså det nya ekonomiska utrymme som skaps inom ramen för ökade reallöner som ligger inom inflationsmålet som är den främsta drivkraften på svensk inhemsk marknad. En process som vi skall vara oändligt tacksamma för. Det förhåller sig på samma sätt med de lönebaserade inbetlaningarna till sjukförsäkring och pensionssytem så länge vi har ökade reallöner så länge är systemen stabila.

Nästa steg i drivkrafterna är att lönemassan i företagen ökar saktare än den totala kostnadsmassan Att lönesumman även på företagen ligger inom ramen för inflationsmålen. Detta är den främsta drivkraften till att nya företag. Vi i Sverige har den fantstiska utvecklingen att våra löner i förhållande till förädlingsvärde och kostnadsmassa i företagen minskar vilket gör våra produkter får en mycket ökad konkurrenskraft på inhemsk såväl som internatioenll markand. Vi har om man förenklar det höga löner somtidgt som våra produkter för prismässigt ökad konkurrenskraft mot import och ökade marknadsandelar på exporten.

Den sista drivkraften är valutapolitiken att valutan kan anpssa sig till de 40 största handelspartnerna och är flexibel mot världsvalutorna dollar, yen, Euro och pund. Hade vi varit uppbundna i Eurosystemet hade arbetslösheten varit minst två hundra tusen personer högre tack vare att euron aldrig är flexibel och tar hänsyn till en regions kunkurrenskraft. Kronan har glidit från 155 till ca 128 på TCW indexett men är likväl i varje fall 8 punkter för svag i förhållande till vad den borde vara.

Vi har ännu inst sett slutet på Euroäventyret klara inte grekland att lösa sina interna problem genom att spar sig ur eländet och betla tillbaka lånen då återstår bara statsbankrutt nedskrivning av skulder till den nivå så att Greklands ekonomi skapar nya resurser som man kan betla lånen med. Nästa fråga är överlever papandreu nästa val troligen inte. Klara INTE GREKLAND SIN EKONOMI MÅSTE DE TRÄDA UR VALUTAUNIONEN Skulle det ske då följer poarugal, irland , Belgien och italien efter. Den andra varialbelsn är att politska grupperingar uppstår i de allmänna valen som klräver att bort ur Eurosystemet det har bara ställt till trassel.


Den sista och största drivkraften är minska arbetslösheten. Inget är så lönsamt och inget ger större ek tillväxt än detta. Varje atrebtslös kostar staten ca 300.000 kr börjar han arbeta inleberer han ca 200.000 kronor till de offentliga kassoorna bara det är en vinst med 500.000 per arbetslös. Räklna med att hans arbetsdinsats i varje fall tillför ekonomin mellan 500.000 - 1 miljon i förädlingsvärde. Om man räknar om den förlust arbetslösheten utgör så är det en kassabrist i sttens affärer på närmare 600 miljarder. Det är något att jobba med det tycker jag reinfeldt skiter i han är inte ledsen för att 400.000 människor står långt från arbetsmarkaneen och några riktiga program för att änmdra på detta har inte lagts och kommer inte att läggas.

Vad det gäller nyförtagandet så borde du som bonde veta att det som skapar öjkade intäkter på en spannmålsgråd är mer såld spannmål utan att kostnaderna okar per ehhet. I bondens fall är ökade priser plus ökade volymer viktigt. Men du vet likaväl som jag att skall du expandera då måste någon anna minska ellerlägga av. Åkermark tillverkas inte längre. Därimot äter kineserna mer ost och dricker mer mjölk kan du får sälja mer spannmål. Blir det fler etnolfabriker så ökar dina avsättningsmöjligheter.

Det som inte i varje fall centerpartiet tänkt på som pratar om att man är förtagsam osv är att det uppstår inte ett enda nytt företag om inte ekonomin växer. Fler företag på en stangerande ekonomi innebär bara att fler företag delar på samma produktuionskaka. Alltså är vi tillbaka där vi började realt ökad köpldraft hos pensionärer, sjuka arbetslösaoch löntagare är det viktigaste närsaltet för fler företag på hemmamarkanden. Skakk vi talla om exportföretag eller underlevernatörer till exporten då handlar det om rwelt ökade löner som kan hävda sig mot intenatioenll konkurrens, stabil valuta, låg inflation och hög kvalite

Staffan det finns inga genvägar till framgång vägen är komplicerad man får alödrig låta folk tro att man har de enkla lösningarna när de är oändligt komplicerade. Jobbasketteavdraget har bidragit till 50.000 fler arbetslösa och just de femtioop tusen som aldrig kommer att återstå. Det är skamligt. Vi har en uppförsbacke på närmare 200.000 nya jobb innan vi är nere i aceptabla arbetslöshetsfiffror. Innan vi är där kanse vi skall gå igenom både en och två lågknjunkturer.

Alltså problembeskrivningen är inte soc dem utan centerpartistisk rättvisa åt alla ger.

Jag erkänner vi har världens högsta skattetryck det måste sänkas det är du och jag överns om. Låt oss säga att skattetrycket är 51% då skall vi ha som lagstiftat budgetmål att det skall sänkas 0,75 procent per år i alla skatteled. Det innebär statskassa, landsting och kommun. Det som nu sker om du har papper och penna det är ju att vi sänker statsskatten med ett antal miljarder medan kommuner och landsting använder det nya skatteutrymmet till att expandera sina verksamheter. Det inter väl alla att en kommunalskatt på 35% kronor och lite statskatt ovanpå det är inte hållbart i långden. Man brukar räkna med att 43% i kommunalskatt sedan stannar ekonomin. Min paroll är sänk skatten för alla men rättvist. Inför ett grundavdrag som även skär av inkomster för kommuner och landsting. Sedan får vi titta på andra skatter punktskatter och mycket annat de måste också sänkas med ett visst belopp varje år. Inkomstskattesäkningar ger ju bara arga människor och marginella effekter. Inkomstskatten på statsidan är liten i förhållande till andra skattesänkningar.

Jag gillar till skillnad från dig sänkt skatt men rättvist. Staten kommuner och landsting måste leva på realt ökade skatteintäkter som kommer från ökade realöner det är det i framtiden enda hållbara skattesubjektet.

Nu skall du veta att Anders Borg han kan den här problematiken och lurar er hur lätt han vill. De är ute efter att misnak offentlig sektor. Du tror väl inte Staffan om statspensionen varit ute på ett privat bolag att man genomfört ett jobbskatteavdrag som nu. Eller sjukförsäkringen varit privat inte hade de brytt sig Gå inte på deras nekla fintar.

Vi kommer hmana i en situation där de fackliga organisationera sätter ned fopten och säger nej inte ett öre still staten i sjukförsäkringsavgifter pensionsavgifter. De frågorna löser AMF och Folksam bättre. Ja därmed får du en kraftig sänkning av skattetrycket på närmare 15% men i gengäld avtalade pensioner. Kvar för staten är bara fattigpensionerna garantipensionen till de konomiskt mindre bemedlade. Självklart kommer borg och reinfeldt krumbukta sig att AMF och Folksam blir stora på denna markand. Nästa steg är att då blirkapitalresurserna så ohyggligt stora i denna bolag att de kommer äga merparten av näringsliv, infrastruktur, lånemarkand mm. Med nuvarnade politik leder det till på sikt till en kollektivisering av kapitalresurserna ett i princip ägarlöst kapital och herrlöst. Jag frågar mig blir det bättre. Som centerpartist ser jag helst att besluten fattas nära människan det där som kallas för ideologi du vet huvudprinciper man arbetar för.

Ja det var långt och undervisande men det behöver du

Lars-Håkan


http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards