Direktlänk till inlägg 28 november 2010

Genmäle till riksdagsledamoten Irene Oskarsson ut i Aneby, ( KD)

Av Lars-Håkan Halldin - 28 november 2010 11:24


LANDSBYGDSPOLITIKEN ÄR DÖD…..

Genmäle till riksdagsledamoten Irene Oskarsson KD


Jag skrev om de problem som är faktiska på landsbygden och avfärdades på ett arrogant sätt av Irene Oskarsson KD.  Hon kan inte ens läsa innantill i Smålandstidningen att bankkontoren i Bodafors och Forseruml läggs ned. I och med detta försvinner en del av landsbygdens kapitalförsörjning. Man pekar med hela handen i Forserum och Bodafors skall du inte bo.


Två dagar tidigare kom befolkningssiffror som pekar på att Höglandet tappar närmare ett tusen invånare och att det på en tioårsperiod betyder att befolkningen på Höglandet minskar med kanske ända upp till femtontusen personer. Tom underlaget att ge ut Smålandstidningen på Höglandet omöjliggörs.


Sjukhusstrukturen kan inte upprätthållas Eksjöklinikerna blir mer en utvidgad vårdcentral som skall konkurrerar med övriga vårdcentraler. Går vi samman med Östergötland i en region är Eksjöklinikerna nedlagda.


Underlaget för järnvägar, polisväsende, domstol och Eksjö Garnison försvinner.  Allt medan Irene Oskarsson pratar i allmänna ordalag och att förutsättningarna skall förbättras för landsbygden men vad som skall göras det tiger Fru Oskarsson om som muren.


I Eksjö kommuns södra del vet vi att vi inom en femårsperiod står utan telefonförbindelser Telia river kopparnätet och tillhörande telefonstationer det ersätts med fasttelefoni om du är kund hos Telia. Bredband fungerar inte över fasttelefon.


Med fastmobilsystemen kan man inte bedriva handel därför att kortläsare över telefonnätet inte kan operera över mobilnätet.


Resultatet för oss på landsbygden  är att vi måste själva finansiera bredbandet ända fram det kan kosta mig tolvtusenfemhundra för att kunna ha telefon och dator. Jag inser att fru Oskarsson glädjer sig att det blir dyrt för mig då kanske jag skriver lite mindre och förargar makthavre lite mindre.


Bensinmackar läggs ned folk får köra långa sträckor släppa ut koldioxid. Värst av allt är att bensinbolagen har en mycket raffinerad teknik bygger du upp en liten mack får du inte köpa raffinerad bensin i kvantiteter under en miljon liter för då är inköpspriset högre än försäljningspriset.


Jag vill ha en progressiv landsbygdspolitik där man vänder på kuttingen. Konkret skulle det inneburit att man kör barnen från Aneby centralort till Askeryd skola och bygger ut skolan där.


Jag vill att staten tar över landsbygdens elnät och telefonnät. Det är en jämlikhetsfråga att även om man bor Brännelund och inte behagar makthavarna skall man ha ström, vatten avlopp och telefoni på lika villkor.


Jag tycker man skall starta ett statligt telegrafbolag igen med huvuduppgift att försörja landsbygden med telefoni och bredband. Jag är heller inte främmande för ett statligt oljebolag som säljer biogas, etanol, diesel och bensin till rimliga priser på landsbygden. Ett stort oljebolag skulle kunna handla upp råbensin till billiga priser.


Ska en utbyggnad av biogas och andra alternativ ske måste det till resurser som finansieras via bl.a EU och svenska staten.


Jag vill ge landsbygdens innevånare en skatterabatt på tre till fem kronor per skattekrona ett s.k "landsbygdsavdrag" istället för jobbskatteavdrag. Med landsbygd definieras då att bo utanför en tätort som är större än 3000 invånare.


Den allra viktigaste åtgärden är att barnen skall redan från tidig ålder vänja sig vid att skolor, dagis och andra aktiviteter finns på landsbygden  med modersmjölken lär sig  man åker från staden till landet.


Vill också slutligen satsa på ett stöd för småjordbruk som är mindre än tio ha om de uppfyller regler som GMO-fritt, ekologsikt, närproducerat.


Vad kostar allt detta ja runt femtio miljarder dyrt säger du som läsare men när t.ex jobbskatteavdraget genomfördes som kostar ca sjuttio miljarder om året sa inte Irene Oskarsson flaska om kostnaderna trots att hon uppbär sk aktivitetsstöd som kallas riksdagsarvode.


Lars-Håkan Halldin ©

Oberoende Centerpartist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards