Direktlänk till inlägg 13 januari 2011

C + FP ETT BESTÄLLNINGSJOBB FRÅN TIMBRO

Av Lars-Håkan Halldin - 13 januari 2011 12:44


FP+C  ETT BESTÄLLNINGSJOBB FRÅN TIMBRO

 

Många aktörer på den svenska politiska marknaden inser att Centerpartiet är det parti som jämte KD är mest illa ute. Aktörer utan politiska möjligen maktpolitiska värderingar ser en miljardförmögenhet i den borgerliga politiska sfären bokstavligt gå upp i rök. Det får naturligtvis inte ske om aktörer som Timbro och svenskt näringsliv får bestämma. Därför skicka man fram inte ont anande aktörer partiernas ungdomsförbund.


Finns  ingen anledning sticka under stol med valet 2010 var en katastrof. De förutskickade 15 % av väljarna blev 6.6 %. I opinionsmätningar ligger Centern på 3.8 %. Hur man vrider och vänder är det regeringskretsen, partistyrelsen, riksdagsgruppen och Riksorganisationen som bär ansvaret ingen annan.


Det går inte längre och skylla på oss som vill återgå till ett småfolksparti. Som vill bli landsbygdens och småorternas parti. Vi som kräver ordning i sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring och sysselsättningspolitiken. Att över huvudtaget Centerpartiet beblandar sig med den s.k  arbetslinjen som misslyckats är mig obegripligt.


Om man nu vill bevara strukturer som inte fungerar  slå självfallet samman Centerpartiet och Folkpartiet till ett parti där all kraft och energi kommer gå åt till att förena partierna. Vendettor, mygel och bråk kommer kanta processen. I politiken skall man växa organiskt. Man måste besvara frågan varför röstar inte väljarna på oss.


Centerns kris är djup Nu sitter en sista generation på maktens tinnar och torn ute i kommunerna som sålt sig till lägstbjudande för att under de kommande fyra åren få sitta vid köttgrytorna.


Ingen valberedning i världen kan blunda för partiets kris. Vänder inte utvecklingen till stämman i september då  blir det räfst och rätta ting. Naturligtvis kommer det finnas överlöpare som nu suttit och slickat makten som kommer att säga som aposteln Petrus sa i påsknatten ”partistyrelsen dem känner jag icke”.


Det som skrämmer de politiska ingenjörerna i Stockholm,som vill bygga en borgerlig hemisfär med evighetsperspektiv,  är att Centern skulle använda sina resurser till att föra småfolkspolitik som de i grunden avskyr.


 Centerpartiet skall återvända till skogsbrynet och gruppera om sina styrkor. Det är då den goda politiska ammunitionen kommer fram som decentralisering, rättvisa och valfrihet. Rättvisa, ordning och reda i samhället skall vara ledorden.


Det är obegripligt att ordet liberal som är Folkpartiets heliga ord blivit ledstjärna i Centerpartiet. Man kallar sig hellre liberal än Centerpartist. Detta måste få ett slut. En älg är en älg en centerpartist är en centerpartist ordning måste råda.


Folkrörelsepartier som Centerpartiet och Soc. Dem måste rustas upp och gå ut och ta folket i hand och säga vi är partier på småfolkets sida.  Därför skall Centern och Folkpartiet inte bli ett utan två.


För centerns del gäller vi skall vara rättvisans kamporganisation där finns framtiden. Vi skall ha en corner position i politiken. Vi skall vara örtgårdsarbetarna i parlamentet. Vi behöver aldrig bli större än 15 %



Lars-Håkan Halldin ©

Oberoende Centerpartist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se



 
 
Inga Magnusson

Inga Magnusson

17 januari 2011 18:23

Helt suveränt formulerat!! Jag gillar skarpt det där med att "en älg är en älg och en centerpartist är en centerpartist"! Vi läste i ATL o gubben tog med tidningen till C-styrelsemöte i vår kommun, Årjäng i kväll. Han skulle idka högläsning där!

Jag skulle vilja kopiera Din text till min blogg och länka hit också. Men som sagt gärna kopiera också, tyvärr så läser inte folk länkar särskilt mycket och jag skulle vilja att den blir läst!

Om vädret blir gynnsamt så kommer vi till Eksjö på jaktprov snart, elitprovet. Ska precis nu ringa stadshotellet och fråga om rum. Men eventuellt blir det inställt pga skare.

Vi har dock varit där flera gånger förut och om Du vill läsa om våra äventyr i Eksjö så kan Du gå in på min blogg och söka på Eksjö.

Tack för en bra text och ha en bra dag!

http://inga.blogg.se

 
Lars-Håkan Halldin

Lars-Håkan Halldin

17 januari 2011 19:24

Du får gärna använa min artikel. Ge mig din e-postadress så skall jag sända dig min valanalys. Den kan vara spännade för er i Årjäng att läsa.

Hlsn

Lars-Håkan Halldin

Är ni Eksjö hör av er 0381 - 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 
Inga Magnusson

Inga Magnusson

21 januari 2011 06:55

Bättre att Du skickar valanalysen till gubben. Han är mer än bekännande centerpartist. Han är engagerad i kommunen.

roland.kylen@telia.com

Tack! Vi får se om vi kommer till Eksjö, det är dåligt jaktföre i skogen just nu, skare och så.

http://inga.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards