Direktlänk till inlägg 17 juni 2011

DET ÄR DAGS FÖR LENA EEK ATT TA ÖVER....

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2011 13:20

DET ÄR DAGS FÖR LENA EEK ATT TA ÖVER....


Nu reses kravet på att Centerns ledare Maud skall avgå jag tycker istället syna folket i partistyrelsen, riksdagsgruppen, regeringskretsen, riksorganisation och en och annan distriktsordförande de är inte böxade sin uppgift. Kort och gott genomför utvecklingssamtal med alla i de ledande positioner de som inte fyller måttet får stiga av. Ett kraftfullt centerpolitiskt ställningstagande av partistämman skulle nog fåTT partiledaren upp på bana igen. Men väljer maud avgå är Lena Eek den rätta efterträdaren med erfarenhet och meriter som ingen svensk partiledare besitter.

 

Jag sörjer centern fick ingen framgång  denna opinionsmätning heller som publicerades  av SCB.  Jag lyssnade härförleden till Centerns unga underbarn Annie Johanssons lysande framträdande om den nya strategin för att åter vinna väljare till Centerpartiet som partistyrelsen lagt fast. Hennes slogan kan sammanfattas  ”happy days are here again”  


Jag anser att nu har strategin prövats i verkligheten i valet till region Västsverige och inte fungerat. Det är heller inte vilka personer som helst som utgjorde kloka hjärnorna där. Det är förre partisekreteraren Anders Flanking, Centerpartiets Chefsstrateg Christina Jonäng förra statsrådet  Åsa Torstensson. Det gick  ändock inte.


Är det Soc. Dem  eller Moderaternas fel att vi inte levde upp till förväntningarna? Nej det är Centerns politik, persongalleri och vår nya strategi som väljarna sagt ett rungande nej till. Med det persongalleriet och den politiken, skall vi inte ha fler röster än vi fått!


För det trogna centerfolket känns ord som liberal obegripliga. Den nya ekonomiska politiken som våra äldre väljare fått betala med högre skatt är orättvis. Våra medlemmar som är arbetslösa och sjuka har man hunsat med. Vi skall inte skylla på personalen i försäkringskassan eller arbetsförmedlingen de har bara följt ett tokigt reglemente som regeringen instiftat. Aarbetsförmedlingens  ledning i Stockholm är inte de vassaste knivarna i lådan.


Det som gör mig ont är att de två partierna med en god, folklig och djupt social ideologi KD och Centern skall få plikta dyrt för regeringens misstag när det är Reinfeldt som tvingat på dem otyget. Men som sagt  bråkar man inte i båten då ror skam den iland på fel strand. Ta sig därifrån är inte lätt.
Hos KD och Centern finns en värdegrund som har större samhörighet med miljöpartiet och Soc. Dem än med i varje fall det falskflaggade partiet som kallar sig ”nya arbetarpartiet”.


Det börjar så sakta gå upp för människor att det indiska reptricket med  ”ett jobbskatteavdrag till” som svar på alla politiska problem inklusive huvudvärk och ledgångsreumatism inte håller för framtiden. Totalkostnaden för jobbskatteavdragen blir närmare 600 miljoner när mandatperioden är till ända. Avdraget har inte gett ett nytt jobb!


Det som ändock är  pinsammast är massarbetslösheten  400-tusen personer arbetslösa och regeringen har varken empati eller åtgärder för dem. Sakta men säkert sjunker människorna ner i fas3 träsket och sedan försörjningsstöd. Vilken är deras väg tillbaka till ett anständigt liv. Svarva tiggarskålar i fas3???


Centerpartiet har den bästa politiken decentralisering, rättvisa, hushållning med naturresurserna och en styrd och ramplanerad marknadsekonomi men förmår  inte genomföra det vi står för utan en erbjuder obegriplig liberal soppa som liknar algblomningen i Östersjön farligt att bada i och inmundiga.


Lars-Håkan Halldin ©

Oberoende Centerpartist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bengt Fredriksson

6 mars 2012 14:27

Det var det bästa inlägg jag läst från en centerpartist på länge. Jag är säker på att de allra flesta äkta centerpartister instämmer med dina ord. Jag är en av dessa i Fas3 som du hedrar och förstår. Jag är 51 år, skötsam och hederlig som har hamnat i detta elände. Nog finns det väl riktiga jobb med lön även för mig? Jag vill bara ha en vanlig lön att leva på.
Tack! ( Jag räknade med att hitta en tok och hittade en klok, synd att ni håller på att bli alltför blåa på riksnivå )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se