Direktlänk till inlägg 22 juli 2011

En ny partiledare för centern

Av Lars-Håkan Halldin - 22 juli 2011 12:42

En ny partiledare för centern


Han eller hon som öppet säger det finns en spännande värdegrund i det Juholt och Miljöpartiet torgför. Som säger ”Jag vill att partiet skall vara med att förädla och utveckla denna värdegrund till en ledstjärna för Sverige när Europa skakas av finansiella problem”.


Jag tycker att de kandidater valberedningen presenterat är mycket goda kandidater. Jag kan inte förneka att Annie Johansson är ett litet politiskt mirakel med en sällsynt utstrålning som för tankarna till Palmes men politiskt tvärtom. Anna-Karin Hatt som växt upp utan silversked i munnen, som vet vad sjukdom hos nära och kära är, gör ett varmt intryck på mig. Anders W Johnsson, en barnläkare med hjärtat på rätt ställe. Som säger ”många har inte råd att lösa ut receptet på penicillin till sitt barn”. Sådana insikter meriterar till stort ledarskap.
Jag anser det krävs att partiet bestämmer färdriktningen först. Ett Centerparti på decentralistisk grund, småfolksparti, rättviseparti, där skattebördan fördelas rättvist. Skattesänkningar är inte ett sätt att köpa röster. Får du sänkt skatt måste du själv privat ta dig an nyttigheter som samhället nu finansierar. Skatt är bara ett sätt att kollektivt köpa in nyttigheter rättvist. Vi skall vara stadsdelsparti, landsbygden och jordens främsta parti. 


Det skall vara vi som anser att överlevnadsfrågorna för vår planet inte löses med fagra löften från marknaden utan genom kollektiva politiska åtgärder. Det skall vara vi som genomför den gröna politiken. Går från slagord till konkretisering. Genom politiska beslut skapa förutsättningarna för nya bränslen till bilar och kraftvärmeverk, solenergi och vindkraft. Det skall vara denne ledare som säger att den värdegrund som han/ hon ser mellan Centern, Miljöpartiet och Socialdemokrater är en framtidsväg att avveckla kärnkraften.


Ett parti som ger de sjuka och arbetslösa en framtidstro. Nämligen sjuka skall botas och komma tillbaka till jobbet. De som är inskrivna vid arbetsförmedlingen som arbetslösa skall få ett jobb. Där måste vi vara tydliga de människor som fick bära arbetslöshetens börda på grund av finanskrisen skall vara först tillbaka i arbete. Tala om arbetskraftsinvandring är ett svek mot dem vi skall klara både och.


Situationen är nu densamma som mellan Jordbrukarnas Riksförbund och Bondeförbundet när de konkurrerade i början av nittonhundratalet. Idag heter Jordbrukarnas Riksförbund Stureplancenter och förnyarna. En dag kommer vi säga till dem ”tag den utsträckta handen kom åter in i faderhuset, den gödda kalven är tillredd”.Om du klämmer dessa valberedningens kandidater på pulsen är Alliansen och Makten viktigare än Centerpartiet. Det är centerns dilemma.

LARS-HÅKAN HALLDIN ©
Brännelundscentern

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars Nihlén

22 juli 2011 14:23

Hej!
Vi har kommit i skymundan av alliansen utan tvekan. Ändå vill jag säga att utan alliansen hade vi inte fått ett borgerligt styre och centerpartiet hade inte heller funnits. Den nya ledningen för centerpartiet, måste se till att vi får större plats. Ett hårt arbete med att få tillbaka väljare samt att den nya ledningen inte har samma krav att hålla samman alliansen, kommer att leda oss framåt.
centerpartisten LN Höör

 
Makten till folket

Makten till folket

28 juli 2011 11:59

Du har rätt vi har kommit i skymundan i regeringsarbetet. Vi måste fråga oss vad beror det på. Ja det som ett tiotusenmeterslopp de andra löparna löper vackrare, uthålligare och bättre. Inte förrän vi tar till oss det beror på vår egenoförmåga att vi inte synts. jag har synat i stort varje regeringsbeslut som föranlett pressmeddelande från regeringskansliet vi hade kunnat göra mycket av det. Men det föll platt till marken det är vår egen oförmåga som skapat detta. Brist på kompetens i regeringskretsen, riksdagsgruppen, partistyrelsen och riksorganisationen.

Nästa fråga har regeringspolitiken varit ett närsalt som kommit våra väljare och medlemmar till del. Har politiken gynnat dem. Tyvärr är svaret nej. Skatteomläggningen var ett slag i ansiktet på våra åldrande medlemmar de fick betala omläggningen genom högre skatt på pensionen. Har de arbetslösa känt att regeringen ens vill ha in dem i arbetskraften igen tyvärr är svaret nej. Decentralisering och landsbygd har vi inte i opinionen sett mycket av.

Våra väljare och medlemmar har tystnat försvarar oss inte längre men heller berömmer oss inte. Detta är det farliga när medlemmarna tiger och medlemstalet sjunker. Centern är i många stycken värdekonservativt vilket jag gillar men ekonomiskt socialt och i andra frågor har vi en klar vänsterprofil som borgerlighetens vänster. Jag är rätt övertygad om stannar vi i denna konstellation där vi nu är då utplånas vi rätt snabbt som parti. Min prognos är att vi vid riksstämman i åre ligger runt 3 procent och vid valet 2014 kanske runt 2,3%. Felet är vårt ingen annans.

Den farligaste sjukdomen som partiet drabbats av är en sjukdom med dubbeldiagnos först har vi tagit på oss rollen som hatare av Soc Dem och sedan rollen att Alliansen är viktigare än partiet.

Vägen ur eländet är vägen ur riksdagen sedan att det kommer in personal och förtroendemän som bygger folkrörelsen en gång till i andan "Bröder låt om oss enas". Jag har konceptet hur man skall organisera om Centern så man ger tyngd åt folkrörelsearbetet. Jag behåller det för mig själv tillsvidare.Det skall i varje fall inte komma i händerna på unghögern och nyliberalerna inom vår rörelse.

Det är upp till dig känna efter

1. Ligger det något i vad Juholt och miljöpartioet torgför

2. Älskar du partiet mer än Alliansen

3. tror du att decentralisering, rättvisa, de gröna överlavnadsfrågorna, kärnkraftsavveckling bygger en framtid.

Svarar du nej på de frågorna ring begravningsentreprenören och beställ begravning på centerpartiet. En fråga vad gör vi med alla penningarna ge dem till "läkare utan gränser????

Med vänlig hälsning

Lars-Håkan Halldin

Ps
Jag är rätt övertygad om att de i varje fall 20% av svenska folket som inte tror på oss delar min syn. Sanningen är hemsk men enda vägen framåt.
Ds

http://maktentillfolket.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se