Direktlänk till inlägg 9 oktober 2011

VI HATAR JUHOLT

Av Lars-Håkan Halldin - 9 oktober 2011 09:17

UR MIN POLITISKA DAGBOK

Klockan 9.24 den 9 oktober 2011VI HATAR JUHOLT

Vill man läsa vad jag skriver som "faen" läser bibeln då finns inga argument i världen som biter. Jag konstaterar bara att Håkan Juholt lämnat in kontraktet på lägenheten till Riksdagen och förvaltningskontoret varit väl medveten om detta. Man har betalat ut ersättningen och gjort det under en lång tid.Har förvaltningskontoret under 5 år inte slagit larm då levde Juholt i god tro att handlingen var rätt och riktig och inrättat sig efter sakförhållandet.


Det förhåller sig på samma sätt när du deklarerar om du skriver att du ber skattemyndigheten pröva din rätt till ett avdrag och myndigheten beviljar det då anpassar du dig till myndighetens beslut. Annat är om du påstår att detta avdrag vill jag göra och vilseleder myndigheten.


Om han medvetet vilselett förvaltningskontoret då är det en kriminell handling som jag inte på något sätt försvarar. Har hans sambo betalat halva hyran och de ändock kvittat ut ersättningen då är det också kriminellt. Det försvarar jag inte.


Nu är han inte ensam bland riksdagsmännen att göra så. Jag ville spetsa till resonemanget med frun och älskarinnan utan att för den skull bli missförstådd eller anklagad att hylla principen om älskarinna utan kolla läsarens förmåga att skilja på olika storheter utan att förfalla i moralisk indignation. Ett grundläggande krav är lär dig läsa innantill det brukar man kunnna redan i andra klass.


Skall avdrag göras för att frun kommer upp en vecka då och då. Tog upp begreppet älskarinna för det är värdeladdat för att se om någon nappade på det och tömde sin intellektuella kapacitet på frågeställningen älskarinna. Men saken har relevans skall du göra avdrag för att tillfälliga vänner och bakanta bor över hos dig. Eller använder man begreppet ringa omfattning när blir ringa större eller varaktig omfattning.


En sak till vissa kommentarer andas jag hatar Soc Dem och Juholt i synnerhet kan aldrig se någon förmildrande omständighet. Detta politiska hat som jag tycker genuint illa om man blockerar sitt intellekt till förmån för hat och det blir bara okvädningsord.


Ska Sverige skrida frammåt krävs det intellektuell skärpa och man måste våga bedöma saker som de är och tala om kontroversialla ting. Att vara Riksdagsman innebär man sitter i i statsledningen för Sverige det är en firma som omsluter 9 milj anställda i form av medborgare.


Att enheten för antikorruption tar upp frågeställningen finner jag rätt och riktigt. När den konstaterar att inga fel begåtts som har uppsåt eller kriminell bäring då kommer saken vara utagerad men inte hos många som då spår i kaffesump att Juholt har barn ihop med antikorruptionsenheten. För hatar man Juholt då är man intellektuellt blockerad och har inte förmågan se klarsynt.Om en och annan åklagare tar upp ärendet för att komplettera sin egen meritförteckning bedömer jag som skamligt. Det finns värre former av korruption än inte läst innantill i reglementet.


Skall man ha moralisk indignation tycker jag det finns viktigare saker att vara vred över 375.000 arbetslösa, jobbskatteavdrag som finansieras av pensionärer, sjuka och arbetslösa. En havererad sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. Hittills har det avdraget kostat  statskassan si så där 300 miljarder kronor i uteblivna skatteintäkter och vilka har betalat.


Tvinga sjuka och arbetslösa leva i fattigdom spy galla på dem kalla dem bidragstagare och att vara lata. Rätt ofta de som hatar Juholt (rättvisa och god uppfostran) brukar hylla dessa principer av rädsla att mista orättfärdiga subventioner som jobbskatteavdrag och att inte ta ansvar  och  bära en lite tyngre börda om man har ett jobb. Ofta spottar de på de arbetslösa och sjuka. Sådan personer har inte min aktning.


Lars-Håkan Halldin


Ps

Jag tillhör inte någon politisk rörelse längre utan står politiskt  strax till höger om Soc Dem och till vänster om Centerpartiet ( på den tiden det var ett gott Centerparti).

Ds

 
ANNONS
 
Ida

Ida

9 oktober 2011 13:42

Jätte bra blogg , man lär sig om väldigt mycket ! Läs gärna min blogg www.idaenglund.bloggplatsen.se , och kommentera gärna om vad som skulle va roligare om jag gjorde det lr nåt sånt :)

http://www.idaenglund.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

David

9 oktober 2011 17:35

Men varför komplicera det med fiktiva resonemang när sakfrågan finns tydligt redovisad?

Det här är att ta ställning till:
Juholt träffar sin flickvän år 2007, hon bor då i en fyrarummare i Västberga. Han börjar därefter sova över där då och då (kallar det "kulbo"). Han tar beslutet att anmäla den lägenheten som övernattningsbostad och skickar hela räkningen till Riksdagen. Från och med denna dag 2007 betalar inte längre Juholts flickvän någon hyra för bostaden alls, där hon naturligtvis fortsatt bor permanent och är skriven.

Hur kan du få detta till att vara regelrätt? Ingen annan gör det, inte ens Juholt längre.

Sedan det där med att han "inte är ensam". Det är en allvarlig anklagelse. Vem då? Annie Lööf gjorde det inte i motsvarande situation, hon begärde bara halva hyran (blev trots det kritiserad..). Att försöka plantera ett allmänt politikerförakt om bidragsfusk för att rädda ansiktet på Juholt känns orätt, i varje fall utan belägg. Det låter som en bortförklaring.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se