Direktlänk till inlägg 15 oktober 2011

Likhet inför lagen gäller Juholt också.

Av Lars-Håkan Halldin - 15 oktober 2011 18:03

Likhet inför lagen gäller Juholt också.

 Juholt är frikänd. Det är bara dumbommar som fortsätter anklaga honom. Han har blivit frikänd på de rekvisit jag åberopat.


Jag har gått igenom det regelverk som gäller för riksdagsledamöternas arvoden paragraf för paragraf. Läs min blogg
http://maktentillfolket.bloggagratis.se


Där finns inget om reducering av hyresbidrag mm.  Alla riksdagsledamöter är lika inför lag och förordning.


 Följande gäller: Riksdagsledamot kan bo i en av Riksdagen ägd lägenhet om denne är invald från landsorten. Notera förmånen gäller inte boende i Stockholm med (kranskommuner). Om någon bor där tillsammans med honom gäller följade ekvation som denne får betala för övernattningen av t.ex hustrun eller annan. X kr/ 30 dagar 25% av den summan per dag. Kostnaden för en lägenhet i Stockholm kan vara ca 12.000 kr i månaden den som bor hos vederbörande betalar då 100 kr om dagen eller 3000 kr i månaden halva hyres kostnaden mot marknadshyra det kan också sticka i ögonen.


Riksdagen har funnit att om riksdagsledamoten själv hyr sin lägenhet  får han ett hyresbidrag upp till 8000 kr resten betalar han själv det systemet är klart billigare än att riksdagen har egna lägenheter. Det finns inget i regelverket som reglerar vem som får bo i ledamots ägds personliga lägenhet. Framförallt det framgår inte av regelverket att hustrun skall betala för sin övernattning hos maken. Reglerar man betalningar inom familjen i lag torde det få en förödande rättsverkan. (Bra skatteobjekt)


Det juridiska i Juholtfallet är: Riksdagen betalar ut en taksatt  ersättning. Det är inget hyresbidrag eller bidrag som regleras i lag utan i riksdagsförordningen. Det är ett avtal mellan Riksdagen och ledamoten där Riksdagens förvaltningskontor prövar om ledamoten skall ha ersättning eller ej. Rekvisit för detta är hyreskontrakt och hyresavier. Båda dessa har Juholt inlämnat.


Sedan hänvisas till praxis att bor det någon där ska den betala del av hyran men då faller riksdagens besparingsåtgärd då väljer alla den för ledamoten billigare formen bo i av Riksdagen ägd lägenhet.



Någon praxis finns inte som tillämpats mot ledamot. Däremot har ett antal ledamöter själva valt att reducera bidraget. Vad juridiek handlar om är att Juholts sambo är skriven på lägenheten och det är hennes lägenhet då inställer sig den juridiska knäckfrågan  delar de på hyran eller betalar Juholt hyran och hon bor där gratis. Inte heller denna frågställning finns förskriven i förordningen.


Rent rättsligt har inte detta någon juridisk verkan.  Det orimliga i detta är om någon sådan praxis får rättslig verkan då måste DU i framtiden göra affärer inom familjen. Frun betalar dig halva hyran eller tvärt om en inkomst som är skattepliktig. Detta är helt horribelt. Om man läst sin "Rebbe" så inser man att han har handlat fullt rätt. Ingen lagstiftare i världen kan tvinga mig till att ta ut hyra för min fru vare sig i Stockholm eller annorstädes.


Däremot när riksdagsman flyttat ut från sin lägenhet och bidraget fortsätter komma det är grov oaktsamhet och föreligger uppsåt att tillgodogöra sig pengarna då är det straffbart inom ramen för bedrägerilagstiftning. Det finns ett rätt stort antal sådan lik i Riksdagens gardrob. Även om Juholt är Soc. Dem  gäller likhet inför lagen för honom också. Glöm aldrig Justitia är blind med bindel för ögonen för att inte göra åtskillnad.


Lars-Håkan Halldin

Oberoende Centerpartist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards