Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011

NÄR ENFALDEN BLEV SANNING - r min politiska dagbok Kl 10.25 den 16 oktober 2011

Av Lars-Håkan Halldin - 16 oktober 2011 11:16

Ur min politiska dagbok
Kl 10.25 den 16 oktober 2011

NÄR ENFALDEN BLEV SANNING
Jag tycker att den moral som massmedia visat i Juholt affären är förkastlig och har skadat det fria ordet och yttranderätten i grunden. Jag har personligen i frågan om Juholts hyresbidrag försett alla större tidningar med varningstext läs detta först skriv sedan. 

Tidningarna har kastat fakta i papperskorgen utnämnt sådana som mig till enfaldiga ”bonnläppar” som inget begriper och låtit en verklighetsbild som de själva målat upp bli den förhärskande sanningen.

De har både i denna fråga och kungaaffären visat att deras moral är ett bottenlöst träsk. På ena hållet så förser en ”berusad” maffios från juggemaffian media med uppgifter som saknar all sanningshalt. I Juholt frågan där han bevisligen inte brutit mot en enda paragraf utan gjort helt korrekt så får han åka kana i media. 

Man driver karlen till vansinnets gräns. Vad är orsaken man vill tjäna pengar på lösnummer försäljningen. Jag har många ggr utryckt mitt förakt för Expressen och Aftonbladets ledarsida. I Belysningen av det här sista mediedrevet så saknar dessa redaktioner hos mig och många andra Svenskar all intellektuell trovärdighet Från dessa redaktioner kommer troligen bara analyser som bidrager till att sälja tidningar. Vad ledarsidan står för i detta sammanhang har ingen betydelse. Ett gäng lallande…. Just det.

Det får inte vara så att dessa ledarsidor skall ha någon som helst betydelse i Svensk politik utan vara ett varnade skolexempel där man ställer frågan till vad syftar dagens ledare är den godkänd av försäljningsdirektören på tidningen.

Det måste också sägas att SvT och Tv-4 har dragits med i denna avintellektualisering där dumheten är ledstjärna istället för snille och smak.

Åtgärder för att förbättra dessa redaktioner är för det första lära sig läsa innantill, för det andra öva upp läsförståelsen, för det tredje öva upp förmågan söka fakta, för det fjärde lära sig analysera sanningshalten i skrivna texter, för det femte söka trovärdiga källor, för det sjätte vädra ut dumhet, enfald och kollegial korruption. 

Den kvinna på Aftonbladet som påstås ha avslöjat Juholt hon är i mina ögon en enfaldig idiot som av sin chefredaktör uppmuntrats att göra dumheten, lögnen och enfalden till nyheter. 

Mediedrevet när det samlas framför en utpekad dörr det brukar jag kalla för nu har dumheten och enfalden frukostmöte.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Skapa flashcards