Direktlänk till inlägg 26 december 2011

VAD ÄR ETT JOBBSKATTEAVDRAG

Av Lars-Håkan Halldin - 26 december 2011 18:24


Brännelund den 27 December 2011FÖRKLARADE ORD

 

VAD ÄR ETT JOBBSKATTEAVDRAG


Låt mig en gång för alla förklara vad ett jobbskatteavdrag är för något. Jag använder nobelpristagaren Paul Krugman som skälla för det jag skrivit.

 

Den vetenskapliga grunden för ett jobbskatteavdrag är på vetenskaplig grund följande.

Den vetenskapen sanningen inte önsketänkande.


Jobbskatteavdrag innebär

 1. man kommer överens med arbetsmarknadens parter om att lönepåslagen skall vara lägre än inflationen. Det innebär sänkta reallöner.

 1. 2.     I gengäld sänker staten skatten med den summa som uppstår i samhällsekonomin då lönerna faller realt. Lön och skatt tillsammans ger samma konsumtionsutrymme som före lönesänkningen.

 1. 3.     Iden är att konsumtionskraften inte skall försämras med mer än inflationen och att företagen skall bibehålla eller sänka priserna med det belopp som den uteblivna lönehöjningen skapar.

 1. 4.     Dessa frågor brukar man skriva in i avtalet. En form av statlig lönepolitik.

 1. 5.     Kostnaden för jobbskatteavdraget är för genomförd skattesänkning ca 80 miljarder kronor som staten årligen får in i mindre skatt. Totalt har avdraget under sex år kostat i runda tal 300 miljarder. På en tioårsperiod kommer det med ränta på ränta kosta staten 1.5 biljoner ungefär lika mycket som statskulden är stor.

 1. 6.     jobbskatteavdrag brukar tillämpas då man hamnar i Svår recession i ekonomin.

 

 1. Rättvisan mot det övriga skattekollektivet uppnås genom att de arbetade fått lägre lön men lönesänkningen har kompenserats med sänkt skatt. Rättvisa uppnås de övriga inkomsttagare i skattekollektivet kan upprätthålla sin konsumtionskraft.

 1. 8.     Några andra definitioner finns inte på jobbskatteavdrag.

 1. 9.     Det Jobbskatteavdrag som vi har i Sverige är en skattesänkning riktad till gruppen människor som har arbete och en finansiering genom att sjuka, arbetslösa och pensionerade betalar en högre skatt en de som har jobb (Muta till dem i jobb)

 1. 10.         Är man rättrådig och hederlig kallas det omoral. Själva idén är att skatterna skall vara lika och rättvisa vid  det i Sverige rådande jobbskatteavdraget tar man och subventionerar de som är i arbetskraften medan företagen som skall anställa de nya dras med samma och högre kostnader.

 1. 11.         Jag tycker personligen att man kunde använt de pengarna bättre. t.ex betalat hela statskulden. Idag är räntan på statskulden så låg så den är försumbar ca 1,25%.

 1. 12.         Troligen kommer vi liksom USA i det läget att investerare betalar för att låna ut pengar till staten Vid köp av t.ex korta statskuldväxlar mm

I USA har man betalat 0.03% i ränta till den som lånar deras pengar för att skapa säkerhet för kort likviditet.

    

     VILKET SKULLE BEVISAS

Man skall hålla sig till de vetenskapliga rekvisiten inte göre något ”hittepå”. En av orsakerna till skuldkriser i banker och stater är att man gör "hittepå" och då går det som det går.

 

(Vilket skulle bevisas.)


 

Lars-Håkan Halldin

Oberoende Decentralist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

 http://maktentillfolket.bloggagratis.se
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se