Direktlänk till inlägg 28 december 2011

SÅ ÄR DET MED LÅNERÄNTAN.......KRÄV.....SÄNKNING EFTER NYÅR

Av Lars-Håkan Halldin - 28 december 2011 13:02

SÅ HÄR ÄR DETMED RÄNTAN PÅ DINA LÅN
Underförstått kraven på att boräntan skall sänkas kräver ett förtydligande annars blir folk lurade och besvikna.

Har du tex ett treårigt fast räntelån då kan du inte under några omständigheter få sänkt ränta. För banken har lånat upp de pengarna mot ett eget obligationslån i matchande ränta. Skulle man tumma på det regelverket då går bankerna i konkurs. När lånet sätts om vid löptidens utgång då sätts räntan i rådande ränteläge.

Du som har rörliga bostadslån bör nog kunna se fram mot sjunkande ränta. Det är lite trixigt för om jag inte missbedömt finansmarknaden har man redan intecknat räntesänkningen och även nästa räntesänkning på 0.25%....om de ger dig halva sänkningen skall det anses bra (0.15%).

Du som i dag morgon eller efter nyår tar ett lån med fast ränta bör nog få en lägre ränta än före räntssänkningen. Glöm inte att bundna bostadslån har samma ränta under hela löptiden tex 2 år, 3 år, 5 år eller 10 år. Här finns det alla anledning att du som kund spänner ögonen i din kamrer och tar reda på vilken upplåningskostnad banken har netto för de pengarna de lånar upp till ditt lån. Är det hemliga siffror gå till annan bank.

Går du in på Handelsbanken skall du kräva besked vilken upplåningskostnad Handelsbanken Markets har för sina bostadsobligationer. För kamreren på Handelsbanken (även om jag gillar handelsbanken) kommer ge dig beskedet att det är kontorets upplåningskostnad i Handelsbanken centralt som gäller lokalt. Det är inget som du skall ta hänsyn till som kund. Deras administrativa kostnader som de pälsar på dig bokas bort när Handelsbanken upprättar bokslut.

Det är notabelt att bankernas upplåning idag till bundna bostadsobligationer är mycket billig. Kan idag inte ge ett exakt besked men så mycket över statens kostnad har de inte kanske en halv procent. Skulle tro en normal stor bostadsobligation på en halv miljard kostar kanske högst 2% det skall jämföras med att du får kanske betala 4,5%. Det är alltid så att banken tjänar pengar på att räntan sänks Det är alltid knepigare när räntan höjs. Upplåningskostnaden sjunker medan utlåningsränta inte följer med nedåt på samma sätt. Kan du övertyga banken om ett tioårigt bundet lån för 4.15% idag så slå till.


Glöm inte att räntans golv är 0% och bankerna hur man än vrider och vänder på problemet måste ha en viss marginal för att klara handla nya pengar, betala peronal och teknik. Det vill säga att golvet för kundräntan går vid allra lägst i extremläge 1.85% men mer normalt 2 - 3%. I dagsläget är reproräntan korridorren för räntan 1.75% och fallande. Bankens upplåningskostnad är 2 - 2.5% plus marginal 1.75%  så ditt  golvet går vid 3.75% - 4.25% alla räntor därutöver är i viss mån överräntor. Bankerna vill ha ett överuttag när räntan faller så de har något att sänka mot.


Med viss övertalning bör man nog kunna få en ränta på ca 4% om man lämnar pant i fastighet. Lån på 4.75% utan pantbrev måste anses förmånligt. Lån i löpande räkning checkräkning kostar i varje fall 7% om du inte lämnar pant för checkräkningen.


Skulle Eurokrisen eskalera då sitter banken med Svarte Petter inte du. 

Läs det finstilta för det är i detaljerna "djävluen" finns. Kolla villkoren för händelser som inte ligger inom bankens kontroll. Skaffa dig svart på vitt att det inte finns en mördarklausul som innebär att går Euron åt "helvete" så är det du som får betala. 


Sikta på ett tioårigt lån till 4.15% efter nyår då sitter du säkert om Eurokrisen eskalerar.


Ha en bra upplåningsdag.


Lars-Håkan Halldin

Oberoende Decentralist


 
ANNONS
 
Ingen bild

Miller Williams

25 september 2013 17:54

Vi erbjuder alla typer av lån (Business, Personlig, konsolidering, Bil, investeringar, etc.) @ 3% per år. Om du är i behov av detta lån helt enkelt maila oss via mail till: millerwilliamslimited1@yahoo.com att undvika misstag.
Lånebelopp:
Lån varaktighet:
adress:
land:
Land / Stad:
Födelsedatum (DD-MM-DD):
Telefon (s):
Syftet med lånet:
Månadsinkomst:
Email: millerwilliamslimited1@yahoo.com

 
sir joel williams

sir joel williams

8 mars 2015 15:23

Behöver du en brådskande finansiella krediter lån?
* Mycket snabb och omedelbar överföring till ditt bankkonto
* Återbetalning börjar åtta månader efter att du får pengarna
bankkonto
* Ränta på 2% Låg
* Långsiktig återbetalning (1-30 år) Längd
* Flexibla lånevillkor och månatlig betalning
*. Hur lång tid tar det att finansiera? Efter att lämna in låneansökan
Du kan förvänta dig ett preliminärt svar mindre än 24 timmar
finansiering 72-96 timmar efter att ha fått den information de behöver
från dig.

Kontakta legitima och licensierade förtroende auktoriserat
att finansiellt stöd till andra länder.
För mer information och låneansökan bildar gemensamt företag, genom

e-post: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA DEMETER
GENERALDIREKTÖR
CASHFIRM

http://www.cashfirmarena.wordpress.com

 
Ingen bild

Sir Joel Williams

5 maj 2016 19:20

Behöver du en brådskande finansiell kredit lån?
* Mycket snabb och omedelbar överföring till ditt bankkonto
* Återbetalning startar åtta månader efter att du får pengar
bankkonto
* Ränta på 2% Låg
* Långsiktig återbetalning (1-30 år) Längd
* Flexibla lånevillkor och månatlig betalning
*. Hur lång tid tar det för att finansiera? Efter att ha lämnat låneansökan
Du kan förvänta dig ett preliminärt svar mindre än 24 timmar
finansiering 72-96 timmar efter att ha fått den information de behöver
från dig.

Kontakta detta legitima och licensierade företag, auktoriserad
att ge ekonomiskt stöd till alla
För mer information och lån ansökningsblankett

e-post: cashfirmarena@gmail.com


Vänliga hälsningar
Sir Joel Williams
CASH FAST lån företag
vd
TEL: +60183723787
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

 
Barry

Barry

3 juni 2016 09:07

Hallå

Har du nekats av din bank eller någon annan finansiell
institution?, oroa dig inte mer eftersom detta företag är här för att hjälpa dig
ut ur din ekonomiska svårigheter som vi ger ut lån på 3% för vår
kunder som är villiga att betala mer under de närmaste åren .. Är du
intresserad av att söka lån, som anges nedan, vänligen skicka ett
e-post till: Barrybushloanfirm@gmail.com

Vi erbjuder följande typer av lån:

* Kredit ..
* personliga lån ..
* Företagslån ..
* Investeringslån ..
* Utveckling lån ..
* Inköps lån ..
* Konstruktion lån ..
* Lån för att köpa en bil ..
* Skuldkonsolidering lån ..
* Internationella lån ..
* Studielån och mycket mer utan dröjsmål ....

Ansöka om och få lånet inom 48 timmar .. Missa inte !!
Vi väntar på din post ......

Notera alla svar på: Barrybushloanfirm@gmail.com

Barry

http://naturallysavvy.com/AgilityRedirector.htm

 
Ingen bild

Lee

17 juni 2016 04:22

Detta för att informera allmänheten om att ringgit Plus lån företag erbjuda lån till alla på en mycket låg ränta på 3%. För mer information kontakta:
riggitplus@gmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se