Direktlänk till inlägg 2 januari 2012

ÖPPET BREV TILL SVENSK NÄRINGSLIV

Av Lars-Håkan Halldin - 2 januari 2012 12:31

SVENSKT NÄRINGSLIV – VARFÖR?

Det är självklart att kommunerna skall hårdgranska privata skolor och vårdföretag mm. Det är också självklart att man avvaktar med nya privatiseringar i inväntan på riktlinjer och genomförandecod från Sveriges Kommuner och Landsting.


Det som är mig obegripligt är att inte Svenskt näringsliv i sin helhet inför detta med privatiseringar sa så här. Nu skall vi visa det offentliga Sverige hur man driver vård och skola, vi skall alltid vara tre snäpp bättre än det kommunala alternativet och billigare. Man behöver inte vara Einstein för att begripa att det offentliga Sverige inte skulle älska riskkapitalbolag, handel med skolor, skatteupplägg som luktar och vård som är dålig.


Vården har på många håll blivit sämre än tillsynen av en nytillverkad Volvobil från bandet.


Om man inte inser detta från Svenskt Näringsliv då handlar det om brist på förstånd. Det är näringslivets brist på uppförandekod,som diskvalificerat det för många år som entreprenörer i det offentliga. Som lök på laxen är riskkapitalisterna inne på apoteksbranschen med samma syfte: tjäna snabba pengar offentliga sektorn är långsiktig. En investering i skola, barnomsorg eller apotek är som ett äktenskap det är en affär på trettio lyckliga år. Det som nu sker håller inte ens en ett år! (Lösnummer)


Det allvarliga är alla de småföretagare landet runt som driver tillverkningsindustrier, farmartjänst som gör mycket åt kommunerna och maskinringarna, alla betraktas idag med misstänksamhet.


Att vara företagare ses som liktydigt med någon som skattefuskar och roffar åt sig med priset på varor och tjänster. Riskkapitalister och oseriösa vårdföretag har dragit "skit" över hela förtagarsverige i ett läge då vi behöver företagen och jobben. Det kommer ta tio år innan denna skamfläck är borta.


Grundorsaken till problemen är inte företagen utan de ”tokpolitiker” som drivit privatiseringsfrågorna med religiösa förtecken. Då slutar uppdraget hos dig och mig som väljare. Låt oss inte välja om dessa politiker. Det är vårt nyårslöfte inför 2012.


LARS-HÅKAN HALLDIN

Fristående decentralist.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se