Direktlänk till inlägg 26 april 2012

BREIVIK PÅ UTÖJA

Av Lars-Håkan Halldin - 26 april 2012 12:13

BREIVIK PÅ UTÖJA.


Jag har gått igenom material som polisen redovisat från de otäcka morden på Utöja. Det är inte hans mord eller debatten om morden som skrämmer mest utan den fasansfulla upptäckten detta är som klippt ur  dataspel som våra barn sitter och spelar.


Det som nästan gör mig illamående är att mord efter mord och de riktningar han rör sig skulle kunna vara scener  ur ett av våra vanligaste dataspel. Går du på djupet av spelet och den värld det redovisar det är Breiviks värld med riddarråd av ädla riddare.


Debatten som nu förs är att man borde inte redovisa något från rättegången och att Breivik inte skulle få tillgång till media för att uppdatera sig. Det förhållningssättet är dåligt och inte värdigt en rättsstat. Ni vill stänga ute verkligheten medan den på låtsas finns i era ungdomars dator.


De går på jakt i datorns Utöja kväll efter kväll. De skjuter och mördar i fantasivärlden. Käre förälder gå in och kolla hur många poäng ditt barn samlat på sig. Poängen vittnar om antalet mord de begått i datafiktionens värld. De  gjort massakern på Utöja igen och igen.


Det var på datorn han lärde sig hur jakten skulle läggas upp. Det kan era ungar också det som fodras är den utlösande knäppen.


Är Breivik  tillräknlig eller ej. Han är fullt tillräknelig men låtit sig hjärntvättas av sin egen dator. Hans manifest är vid en genomläsning ett naivt och tämligen intellektuellt torftigt epos.


Jag tycker att rättegången borde få oss att känna en instinktiv avsky för alla grupper till höger, vänster och annorstädes som driver våldsromantik. Vi borde bli vaccinerade mot våldet. Vi har sett multibreivikar i närhistorien, Pol Pot, Ayatollah Khomeini, Mao, Stalin, Hitler, Serbiens ledare Milosivijk. Alla är de ädla riddare som du 

hittar i din sons eller dotters dataspel. Ädla riddare vars demokratiska syn kommer ur gevärspipan och ett människoliv inte har något värde.


Det finns lite anledning koppla Brevik till vår egen Breviksaffär nämligen vapenförsäljningen till det välskötta familjeföretaget Saudi. Jag vet inte om stening av kvinnor, offentliga hägningar, stympning, fängelse utan rättegång, försvinnande av oppositionella undertryckta kvinnor som är mäns slavar är ädlare än det Breivik gjort. Det överlåter jag till ditt samvete.


Har vi nu kurage att ta avstånd från Breivik då borde vi också inse att förse ogärningsmännen i Saudi med vapen är anstiftan till mord.


Men vad Breivik gör nu är att han leker katt och råtta med domstolen ) och åklagarna. (Jfr rättegången mot Adolf Eichmann i Israel korrekt in i det sista) Han vet att det räcker med några tokskallar i varje land för hans manifest och galenskap förs vidare.


Aktuellts rättsanalytiker adv Massi Fritz säger rättegången går Breiviks väg. Han vet att om han döms till livsförvar då är han  martyr för sina lärljungar det är därför han själv vill ha dödstraff för att för evigt skriva in sig i historien.


Kolla att du inte har en Brevik i din son, man eller dotters dator. Den lärdomen bör du dra av Utöja annars går Breivik för evigt bland oss i datafiktionens värld.


Lars-Håkan Halldin

Brännelund – Eksjö

                                                                             Decentralist

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här


Ovido - Quiz & Flashcards