Direktlänk till inlägg 30 april 2012

MIN MAT MAT 1 :a MAJ

Av Lars-Håkan Halldin - 30 april 2012 15:51

De politiska partierna måste bli förkunnare och vinna själar.... för sin sak


Dessa herrar var stora politiska förkunnare värda att ta av sig hattern för en dag som denna!

Carl Berglund Centerrörelsens grundare var liksom August Palm förkunnare som byggde folkrörelser.

Detta mina damer och herrar var en politisk förkunnare Agust Palm
MAT OCH POLITIK 1:A MAJ

KÖKSBORDSDEBATTEN 1 MAJ 2011

Denna dag bör diskussionen vid köksborden föras kring spännande ämnen. Låt köksbordsdebatten bli demonstrationernas efterrätt.


Jag vill inleda med att säga klart och entydigt jag har jätterespekt för arbetarnas dag. Det historiska perspektivet skall vi behålla det är arbetare, bönder och småföretagare som byggt landet.


Jag tycker inte om när borgerliga ungdomar går ut och försöker ockupera denna dag. Då visar man att man inte är torr bakom öronen och dessutom osnuten.


Inom arbetarrörelsen råder en viss idétorka och förvirring man har inte program för vår tid. Sedan finns en attityd vad far gör är alltid rätt.  På sysselsättningsidan till skillnad från borgerlig politik har man en arbetslinje som bygger på nya jobb, trygghet och framtidstro. Alliansens arbetslinje har blivit som kravet "ett öre mer för mjölken" "ett jobbskatteavdrag till" ter sig absurt. Resultatet är massarbetslhet. Tyvärr.


Bonusdebatten  tilltar efter det att bankerna kommit upp på torra land. Nu börjar bankdirektörerna uppträda pösigt och världsvant. Självklart skall folk ha bra betalt för ett ordentligt jobb. Men bonusdumheten och ohemula löner i näringslivet är oacceptabelt. Låt Handelsbanken bilda skola hur man sköter bank. 


Näringslivets ledare har en uppfattning om sina egna förmåner "mer aldrig nog"

Finansindustrin och näringslivets ledare globalt har bara trissat upp sina löner till nivåer som är samhällsfarliga. När sedan ledarna står där med företag på ruinens brant då vänder man sig till oss skattebetalare ber om hjälp. Men förmågan inse att de har förorsakat problemen genom individuell och kollektiv inkompetens det har man inte. Detta är problemets kärna.


Problemen i Grekland, Italien Portugal, Irland och Spanien är en följd av finanskrisen och oansvariga banker. Nu vill man att staten skriver ut bankförlusterna på folkets balansräkning. Dumheten har stänkt över i det offentliga systemet som ramlat in spekulationsekonomins hägn.


Dina och mina surt inarbetade och inbetalda pengar till våra personliga pensionskonton det var dem man slog runt med på fina gatan. Galenskap.

Kom ihåg att det Svenska pensionssystemet gjorde förluster under finanskrisen men sista året har man återhämtat 103 miljarder. Jag gissar att det svider i skinnet på Reinfeldt han vill klyva Sverige i två halvor de som har det bra de skall få det bättre och de som är fattiga skall leva i fattigdom. Dessutom skall de mindre bemedlade betala för dem i gräddfilen.


Jag minns när jag för några år sedan skrev om löne- och bonusproblematiken då spottade man på mig och kallade mig dum och röd. Ja tiderna ändras. Nu strider Barack Obama, Anders Borg och jag skuldra vid skuldra i denna ekonomiska fråga vi har alla tre kommit till insikt att bonussystemet är samhällsfarligt.

Barack Obama är den som vågar tillrättavisa de fjuniga hakorna och osnutna näsorna i finansindustrin och förklara ”the Party Is Over". Nya regler kommer som förhindrar en ny finanskris.

Finansindustrins ledare kvider som barn som bränt fingrarna. Man tar till det sista argumentet man har "vi flyttar utomlands". Låt mig slå fast av ett långt liv i finansindustrins hägn. De som trycker på tangenterna är inte speciellt attraktiva utomlands dessutom varken socialt eller intellektuellt begåvade det är sanningen.

Finansgubbarna vet mycket väl att de är beroende av pensionssystemen och att du och jag köper värdepapper. Pensionssystemen, du och jag skulle aldrig göra affärer med en finansindustri som flyttat därför de inte fick sko sig på systemet.

Finansindustrin står inför moment 22. Inrätta er i ledet eller ta ert pick och pack och stick.

Ett litet avslöjande det är i pensionssystemen som de stora pengarna finns. Stiger systemet av finanskarusellen faller finansindustrins "treasureavdelningar" ihop som korthus. Närmare 75% av de finasiella resurserna i världen är pengar som skapats via pensionssystem och pensionsfonder. Finansvalparnas kritik av pensionssystemet World Wide det är för stort och inflytelserikt.


Valparnas små resurser kan inte mäta sig med pensionskapitalet. Det är rätt lustigt det är kapitalet genom hårt personligt arbete och de sparade pensionspengarna som står för världens ekonomiska stabalitet. Det finns krafter som tycker att de samlade pensionsresurserna även i Sverige inte skall få bli hur stora som helst. Man se gärna att få sänka skatten istället för att hålla pensionsfondernas tillväxt intakt.


Framtidens finansmän och politiker är de som inser när de gör fel. Att göra fel kan vara en styrka men att inte inse att man gjort fel är farligt.

 MIN MAT MAT 1 :a MAJ

Förrätt
Brännelunds Gubbröra

Ingredienser
Portioner: 4

6 ägg (hårdkokta)

5 böcklingsfiler
2 msk kaviar (gärna Kalles)
1/2 rödlök (finhackad)
1 äggula
1 msk gräslök  (finhackad)

Några mtsk Herrgårdsbrännvin


TILL SERVERING
4 skivor kavring
4 äggulor

Tillagningstid: Max 20 min  Gör så här


Hacka vitor och gulor fint. Skär böcklingen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna försiktigt.


Kantskär kavringen eller gör runda kavringar genom skära dem efter ett glas. Fördela gubbröran på brödet.


Toppa med en äggula och servera.

Till detta dricker vi en torr pilsner och en snaps på Norsk Linjeakvavit.


Varmrätt

Klassisk biff à la Rydberg

Ingredienser
Portioner: 4


500 g oxfilé  
potatisar  
1 gul lök
2 msk hackad persilja  
4 äggulor
worchestersås
riven pepparrot eller dijonsenap
smör
salt och peppar


Tillagningstid: Max 20 min

Gör så här
1. Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken. 
2. Stek potatisen långsamt i 2 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti och lätt brynt utanpå. Strö persilja över. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk smör.
3. Skär köttet i cm-stora tärningar. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek hastigt i smör i en stekpanna tills tärningarna är brynta på utsidan och rosa inuti.
4. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen. 
Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap.


 Till detta dricker vi en Beaujolais Patriark.


Du tycker detta är dyrt ja men lite bonuskalas skall väl vi vanliga människor ha denna dag. Du jag tror inte du får någon bonus den har säkert hamnat i andras fickor!!!!


Brännelund den 1 maj 2012


Lars Håkan Halldin ©

Oberoende Decentralist

Brännelund, 575 95 Eksjö

Telefon 0381-401 76 Mobil, SMS och MMS 0708-7 401 76

http://maktentillfolket.bloggagratis.se


Ps

1 maj 1937 spände Picasso duken över staffliet och började måla Guernica. Viktigt att komma ihåg den absoluta galenskapen är aldrig långt borta. Guernica är ett minnesmärke över människornas ondska...glöm aldrig det...ondska kan bara utrotas med kärlek.

Ds 

  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 6 augusti 2012 18:31

KRÄFTPREMIÄREN  7 augusti kl 17.00 Att ha en kräftskiva är i det närmaste en plikt. Bjud in barnen med familjer och goda vänner mm och gör något trevligt. Kräftpremiären är Sveriges mytomspunna nationalhögtid nr två under sommaren. Göra en fest d...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 juli 2012 10:04

EN SUPERJAS I SKOGEN Svensk landsbygd behöver en trovärdig försvarspolitik som vilar på förtroende i omvärlden Nu vill regeringen tillsätta en kommitté som skall se över försvarets kostnader för att få råd med SuperJas. Försvarets kostnader skall s...

Av Lars-Håkan Halldin - 17 juni 2012 13:35

  Jag tycker vi skall få slut på dessa evinnerliga krig mellan kyrkan, skolan och samhället. Vi skall ha ett profant samhälle skolan skall inte ta ställning religöst. Gå till sina fädners kyrka och sjunga de vackra sommar- eller julpsalmerna bli vä...

Av Lars-Håkan Halldin - 15 juni 2012 09:06

  MIDSOMMARAFTON DEN 22 juni ANNO 2012 Midsommarafton är Sveriges nationalhögtid/ nationaldag. Någon toker har hittat på att vi skall fira vår förste diktator och någon obskyr grundlag den 6 juni.   Denna efterlängtade solen kommit tillbaka o...

Av Lars-Håkan Halldin - 7 juni 2012 13:57

VI HAR EN EU-MINSTER SOM INTE KAN JORDBRUK   Sverige har en EU-minister som uttalar sig om jordbruket glatt och okunnigt. Jag vill kära Birgitta med varsam hand vägleda dig genom den jordbrukspolitiska snårskogen.   Den nya EU-politiken forma...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok tyck här

Följ bloggen

Följ MAKTEN TILL FOLKET med Blogkeen
Följ MAKTEN TILL FOLKET med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se